Mobiele menu

Sterker op Pad

Projectomschrijving

Sterk! in regie is Mijn Pad gestart om de jongeren die hulp willen zo goed mogelijk te begeleiden. Sterk! in regie is een organisatie die de hulp niet wil overnemen, maar iemand zo veel mogelijk zelf wil laten doen en laten ervaren. Om die reden was de door ST-RAW ontwikkelde methodiek Mijn Pad erg passend voor hoe Sterk! in regie in de hulpverlening staat. Mijn Pad heeft de medewerkers van Sterk! in regie een nieuwe tool gegeven om jongeren zelf regie over hun eigen leven te laten ervaren. Jongeren werden hier zelfverzekerder door en kregen te maken met succeservaringen. De medewerkers vonden het fijne aan het werken met Mijn Pad dat ze niet steeds het ‘moeten’ hoefde te benadrukken. De jongere had zelf regie, wat ook betekende dat hij of zij zelf mocht bepalen wanneer ze met Mijn Pad aan de slag zouden gaan. Dit werd als heel fijn ervaren, met name omdat er in de hulpverlening snel wordt gesproken in termen zoals ‘je moet dit’. Dit schrikt vooral jongeren snel af.

Mijn Pad is een mooie tool om jongeren bewuster te maken van hun eigen leven en hun eigen keuzes en wat dit allemaal met zich meebrengt. Sterk! in regie heeft het werken met Mijn Pad als positief ervaren en blijft dit gebruiken binnen de organisatie.

Verslagen


Samenvatting van de aanvraag

Sterk! in regie biedt ambulante hulpverlening aan jongeren in complexe situaties. Als jonge en kleine organisatie vinden wij het belangrijk om onze cliënten in hun kracht te zetten en de regie zoveel mogelijk bij henzelf te leggen. Door de heftige gebeurtenissen die jongeren al hebben meegemaakt in hun leven is het soms lastig om samen met hen hun beeld positief in te vullen en de regie bij hen te leggen, in plaats van dat ze op ons als hulpverlener leunen en afwachtend zijn.

Door verhalen van een ervaringsdeskundige die deelneemt aan de training voor onze medewerkers, kunnen onze medewerkers dit verhaal overdragen op hun contact met jongeren en hen laten ervaren dat hun dromen in stappen wel realiseerbaar zijn. Trainen van de begeleiders van Sterk! in regie in het gebruik van Mijn Pad en op welke wijze en wanneer deze gebruikt kan worden is dan ook belangrijk. De ervaringsdeskundige co-trainer kan delen wat deze als voordeel gehad heeft van Mijn Pad, zodat de begeleider deze ervaringen ook kan delen met de eigen cliënten. Hierdoor hopen we de jongere te bereiken en te motiveren tot het zelf actief meewerken en de regie in eigen hand nemen om zijn/haar dromen te kunnen realiseren. Een positief zelfbeeld met succeservaringen krijgen bij de jongere zodat de motivatie verder toeneemt. De ambulant begeleiders zullen zelf in hun behandelplan bepalen wanneer zij “Mijn pad” in zullen zetten.

Kenmerken

Projectnummer:
737700011
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2021
2022
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
L. Grampon
Verantwoordelijke organisatie:
Sterk! in Regie