Mobiele menu

'075' HEROES

Projectomschrijving

Een greep uit de meer dan 100 activiteiten die jongeren organiseerden in coronatijd: balkon workouts, wandelen met ouderen, een inzamelingsactie voor de voedselbank, kinderdisco en het begeleiden van schoolexamens. De jongeren organiseerden deze activiteiten op eigen initiatief of naar aanleiding van hulpvragen van verschillende maatschappelijke organisaties, ondernemers en gemeenten.

Elke activiteit had ontmoeting tot doel, om eenzaamheid tegen te gaan en een positieve sfeer te creëren. Door op de vraag in te spelen, was de inzet van de jongeren echt van toegevoegde waarde. Er is verbinding en begrip ontstaan tussen de jongeren en ‘hun’ senioren, kinderen, jonge mantelzorgers of leeftijdsgenoten. De jongeren leerden samenwerken en breidden hun netwerk uit. Dankzij workshops en individuele coaching kregen ze meer inzicht in hun talenten. En misschien wel het belangrijkste: ze  ervaarden hoe waardevol het is om iets voor een ander te betekenen.

Wilt u meer weten over dit project? Deelnemer Veerle en projectleider Marjoleine vertellen over hun ervaringen in dit interview.

Verslagen


Samenvatting van de aanvraag

100 Zaanse jongeren zetten hun talenten in en doen activiteiten voor anderen op basis van hulpvragen en ontwikkelen eigen initiatieven tijdens corona tijd. Het betreft 1 op 1 hulpvragen en georganiseerde activiteiten als alternatieve Koningsdag, Gezond Plus en activiteiten voor kinderen in de Ramadan. 075 Heroes is een samenwerking van de Gemeente Zaanstad, Zaankanters voor Elkaar, maatschappelijke organisatie en MDT programma Local Heroes.

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
7430030042
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2020
2023
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
Dr. drs. W. Klitsie
Verantwoordelijke organisatie:
Gemeente Zaanstad