Mobiele menu

Aanvraag overgangssubsidie Expertisefunctie 2019 Bartiméus

Bartiméus is een expertise-organisatie die mensen met een visuele beperking ondersteunt om het leven te leven zoals zij dat willen. Zij ziet het ook als haar opdracht om de maatschappij er bewust van te maken dat er mensen zijn met een visuele beperking en dat dat om aanpassing vergt. We zetten er ook op in om de maatschappij toegankelijker te maken, zodat mensen met een visuele beperking zo volwaardig mogelijk kunnen meedoen.

Bartiméus heeft veel kennis en ervaring in het ondersteunen van mensen met een visuele en/of bijkomende beperking. Wij stellen die kennis en ervaring breed beschikbaar, bijvoorbeeld in scholingen, (wetenschappelijke) publicaties, interventies, technologische innovaties en andere kennisproducten.

Eind 2018 heeft Bartiméus de erkenning van ZonMw ontvangen als expertise-organisatie. In 2019 zet Bartiméus als erkende expertiseorganisatie dan ook de bestaande infrastructuur en bijbehorende activiteiten voort – zoals het ophalen van kennis, het doen van onderzoek, het verspreiden van kennis etc. Daarnaast breiden we deze activiteiten verder uit. Dit doen we niet alleen intern, maar ook branchebreed (met Visio en Robbert Coppes) en samen met de doelgroep. Dit zal in september 2019 resulteren in een meerjarig deelsectorplan Visueel 2020-2022.

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
637002001
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2019
2023
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
Drs. P. van Woudenberg
Verantwoordelijke organisatie:
Bartiméus