Mobiele menu

Academische Werkplaats Leven met een verstandelijke beperking: structuur, werkwijze en plan van aanpak ten behoeve van het versterken van de kennisinfrastructuur langdurige zorg voor mensen met een verstandelijke beperking

Onder leiding van prof. Petri Embregts verbindt de Academische Werkplaats Leven met een verstandelijke beperking (AWVB) sinds 2009 wetenschap en praktijk.

Binnen de AWVB wordt samengewerkt tussen 14 zorgorganisaties (Amarant, Amerpoort, ASVZ, Dichterbij, Koraal, Lunet, Prisma, Radar, SDW, Severinus, Sherpa, S&L Zorg, Tragel en Zuidwester), de landelijke cliƫntenorganisatie LFB en Tilburg University.

Onderzoekers, zorgprofessionals, mensen met een beperking en hun verwanten ontwikkelen nieuwe kennis door samen onderzoek uit te voeren.

Daarnaast experimenteren zij samen met manieren om deze kennis vervolgens te laten landen in de praktijk om daarmee de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren. Zo is de AWVB een pilot gestart om wetenschappelijke kennis te delen met toekomstige zorgprofessionals op het MBO.

Met de subsidie kan de AWVB deze initiatieven tot kennisdeling doorontwikkelen en zo bijdragen aan de landelijke kennisinfrastructuur.

Kenmerken

Projectnummer:
641001105
Looptijd: 91%
Looptijd: 91 %
2019
2025
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
prof. dr. P.J.C.M. Embregts
Verantwoordelijke organisatie:
Tilburg University