Mobiele menu

Activiteitenplan 2010-2011 Den Haag

Steeds meer mensen leven ongezond. Haagse Wijk- en WoonZorg (HWW Zorg) wil daar iets aan doen. De zorgorganisatie heeft een preventieprogramma voor alle Hagenaren ontwikkeld.

Het preventieprogramma richt zich met name op overgewicht, diabetes, roken en valpreventie. Haagse Wijk- en WoonZorg werkt zoveel mogelijk samen met andere zorgorganisaties om meer gezondheidsactiviteiten in de stad te realiseren. 

Veel aandacht gaat uit naar allochtonen en chronisch zieken zoals diabetici. Het aanbod bestaat voor hen bijvoorbeeld uit leefstijlworkshops, sport- en bewegingscursussen. Ook bestaat er een cursus valangst voor ouderen die nauwelijks of niet de deur uit komen en bang zijn om te vallen.

Het preventieprogramma bestaat uit vele initiatieven zoals voorlichtingsbijeenkomsten over bewegen en gezonde voeding. Op verschillende plekken in de stad bieden professionals ook allerlei gezondheidschecks aan. Een gezondheidstest maakt onder andere duidelijk of iemand te dik is. De deskundigen geven eveneens advies over hoe je een zo gezond mogelijk kunt leiden.

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
87600005
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2010
2012
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
B.T.C.M. Derksen
Verantwoordelijke organisatie:
Florence