Mobiele menu

Als Your World stress verlaagt bij zorgmedewerkers, dan kan het buiten het ziekenhuis ook helpen! (Your World: een app-based vitaliteits-programma gemaakt voor werknemers, door werknemers)

De vitaliteit van zorgmedewerkers staat onder druk. Om vitaal te blijven, zouden ze de (stressverlagende) Healthy Mind Platter moeten volgen. Dit is een schijf met 7 dagelijkse mentale activiteiten die nodig zijn voor een goede mentale gezondheid. Maar veel zorgmedewerkers kennen de Healthy Mind Platter niet, of passen deze niet toe omdat ze bang zijn dat het tijd en energie kost.

Your World is een app-based vitaliteitsprogramma, gemaakt ‘voor dokters door dokters’. De app hebben we in 2019 gemaakt en laat zorgmedewerkers binnen het ziekenhuis ervaren dat de Healthy Mind Platter juist energie oplevert (voor henzelf en voor de planeet). Your World is uitgegroeid tot een vitaliteitsprogramma met real-life challenges waarmee medewerkers wekelijks via de app nieuwe healthy mind gewoontes uitproberen. Na deelname aan de testfase gaven zij aan zich vitaler te voelen door het gebruik van het vitaliteitsprogramma.

Doel

Met dit project willen we het effect van Your World wetenschappelijk bewijzen en nagaan of het ook effectief in te zetten is bij andere beroepen buiten het ziekenhuis.

Aanpak

We meten het effect van Your World. Hiervoor meten we stress op de korte termijn met vragenlijsten en stress op lange termijn in hoofdhaar. Dit meten we bij alle beroepen binnen het ziekenhuis, dus ook bij andere beroepen dan dokters en verpleegkundigen.

Resultaat

We hopen dat als we kunnen aantonen dat Your World effectief is binnen het ziekenhuis, dit vitaliteitsprogramma ook ingezet kan worden om werknemers buiten het ziekenhuis vitaler te maken.

Meer informatie

Kenmerken

Projectnummer:
10430132220006
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2022
2023
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
dr. L. C. G. de Graaff
Verantwoordelijke organisatie:
Erasmus Medisch Centrum