Mobiele menu

Anderhalvelijnszorg in de gemeente Rucphen en de gemeente Moerdijk

In Nederland lijden ruim 2 miljoen mensen aan chronische pijn. Chronische pijn is een gezondheidsprobleem waarbij lichamelijke, psychische en sociale factoren in verschillende mate bijdragen aan pijnbeleving en pijngedrag. Daarbij worden beperkingen in het dagelijks leven en vermindering van kwaliteit van leven ervaren. Chronische pijnklachten vragen om een integrale benadering en dus een multidisciplinaire aanpak.

Middels anderhalvelijnszorg hebben we zorg dichterbij huis gerealiseerd waardoor de toegankelijk voor de cliënt is vergroot, er minder druk komt de staan op mantelzorgers en zorg snel kan worden ingezet. Daarnaast hebben we gerichte en juiste zorg kunnen aanbieden in samenspraak met de betrokken huisartsen en revalidatieartsen in het ziekenhuis. Hierdoor bundelen we kennis en expertise van de eerste- en tweedelijnszorg voor uiteindelijk een beter en duurzaam resultaat van de cliënt.

Doelen voor de patiënt zoals het verbeteren van kwaliteit van leven, het verminderen van co-morbiditeit, het voorkomen van progressie van klachten, het verhogen van zelfredzaamheid en het verminderen van zorgconsumptie, zijn tijdens dit project behaald.

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
10100012020008
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2020
2021
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
E. Luijkx
Verantwoordelijke organisatie:
Dynamico Fysiotherapie & Training