Mobiele menu

Applying the gambling harms framework to the Netherlands: Developing multiple indicators to support assessment of gambling harms

Projectomschrijving

Betere monitoring van gokgerelateerde schade helpt deze schade te verminderen door het identificeren van aanknopingspunten voor preventie en behandeling.

Doel

Dit project zal de meting van indicatoren voor gokgerelateerde schade in Nederland verbeteren.

Aanpak

  • Werkpakket 1: Ontwikkeling van een Nederlandstalig conceptueel kader over gokgerelateerde schade voor gebruik in de onderzoeks-, beleids- en preventie context.

  • Werkpakket 2: Ontwikkeling, pilot-testen en verspreiding van een gestandaardiseerde Nederlandse set vragen die gokgerelateerde schade uitvragen. Zo wordt meetbaarheid verbeterd.

  • Werkpakket 3: Identificatie van indicatoren van schade in bestaande Nederlandse monitoringsmethoden, objectieve databronnen met doorlopende metingen en de verkenning van potentiële verbeteringen in monitoring. 

Verwachte resultaten

De resultaten en producten uit dit project zullen worden verspreid onder alle relevante stakeholders, namelijk belanghebbenden bij monitoring, onderzoek, verslavingspreventie/-zorg en beleid. Het doel is om het Nederlandse monitoringsysteem aan te vullen en blijven te verbeteren.

Kenmerken

Projectnummer:
10450022310006
Looptijd: 14%
Looptijd: 14 %
2024
2026
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
dr. A. J. Van Rooij PhD
Verantwoordelijke organisatie:
Trimbos-instituut