Mobiele menu

B-challenged: A multi-actor approach in creating safe and attractive physical and social environments to promote children’s active outdoor play and healthy dietary behaviours

Een zorgwekkend aantal kinderen voldoet niet aan de richtlijnen voor voldoende bewegen en gezonde voeding, waardoor zij meer risico hebben op chronische ziekten zoals obesitas. Interventies gericht op het verbeteren van de omgeving zijn nodig om ervoor te zorgen dat kinderen meer gaan bewegen en gezonder gaan eten, vooral in achtergestelde buurten. 
B-challenged heeft als doel om kinderen meer mogelijkheden te geven om buiten te spelen en de toegang tot ongezond eten te beperken. Dit doen we door: 

  1. in Europese cohortgegevens te identificeren welke interventies in theorie het meest succesvol zijn – met aandacht voor achtergestelde buurten, en op basis daarvan; 
  2. interventies in de omgeving (op school, in de buurt) te co-creëren en implementeren, samen met kinderen en andere belangrijke betrokkenen (zoals ouders, leerkrachten en beleidsmakers).

    B-challenged is een internationaal project, waarin partijen uit wetenschap en praktijk samenwerken.

Kenmerken

Projectnummer:
10810022310005
Looptijd: 10%
Looptijd: 10 %
2024
2027
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
dr. T.M. Altenburg
Verantwoordelijke organisatie:
Amsterdam UMC Locatie VUmc