Mobiele menu

Beweegcoach+

Doel

De interventie Beweegcoach+ heeft als doel om beweging te stimuleren bij mensen met een lichamelijke beperking of chronische ziekte. In vervolg op het project Doorontwikkeling 'Beweegcoach" regio Oost-Groningen is in deze implementatie-impuls gewerkt aan het doel de interventie verder te implementeren, zodat meer mensen gebruik kunnen maken van Beweegcoach+ en profijt kunnen hebben van de positieve effecten van bewegen op hun gezondheid.

Opbrengsten

De interventie Beweegcoach+ is in dit project doorontwikkeld naar Fitalo. Fitalo is een methodiek die zich richt op mensen met een lichamelijke beperking en/of chronische ziekte die niet of onvoldoende bewegen. Zij worden door een netwerk vanuit de zorg en welzijn doorverwezen naar Fitalo. Mensen kunnen zich ook op eigen initiatief aanmelden. Doel is om door middel van individuele begeleiding van een beweegcoach, de deelnemer in 12 maanden tijd structureel meer te laten bewegen in zijn of haar (dagelijks) leven. Dit kan georganiseerde beweging zijn, bijvoorbeeld bij een vereniging of sportschool in de buurt.

Voor de ontwikkeling van Fitalo is o.a. een marketing- en communicatietraject doorlopen, is het handboek en de scholing verder doorontwikkeld en zijn er beweegcoaches in de provincie Groningen geschoold. Daarnaast zijn er diverse gesprekken en bijeenkomsten geweest met gemeenten en een zorgverzekeraar om de interventie te implementeren. Tot slot is Fitalo (voorlopig) erkend door het Loket gezonde leven. Fitalo kan door gemeenten ingekocht en ingezet worden. Professionals (beweegcoaches) worden hierdoor in staat gesteld om uitvoering aan de interventie te geven.

Verslagen


Eindverslag

Door subsidie van ZonMw hebben we het mogelijk kunnen maken dat we de interventie Beweegcoach+ hebben kunnen door ontwikkelen naar Fitalo. Om dit te realiseren is o.a. een marketing- en communicatietraject doorlopen, is het handboek en de scholing verder doorontwikkeld en zijn er beweegcoaches in de provincie Groningen geschoold. Daarnaast zijn er diverse gesprekken en bijeenkomsten geweest met gemeenten en een zorgverzekeraar om de interventie te implementeren. Tot slot is Fitalo (voorlopig) erkend door CGL. Fitalo kan door gemeenten ingekocht en ingezet worden. Professionals (beweegcoaches) worden hierdoor in staat gesteld om uitvoering aan de interventie te geven. Fitalo is een methodiek die zich richt op mensen met een lichamelijke beperking en/of chronische ziekte die niet of onvoldoende bewegen. Zij worden door een netwerk vanuit de zorg en welzijn doorverwezen naar Fitalo. Maar mensen kunnen zich ook op eigen initiatief aanmelden. Doel is om door middel van individuele begeleiding van een beweegcoach, de deelnemer in 12 maanden tijd structureel meer te laten bewegen in zijn of haar (dagelijks) leven. Dit kan georganiseerde beweging zijn, bijvoorbeeld bij een vereniging of sportschool in de buurt.

Kenmerken

Projectnummer:
555001011
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2020
2022
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
J. Oude Sogtoen
Verantwoordelijke organisatie:
Huis voor de Sport Groningen