Mobiele menu

Beweegkriebels Plus Rijswijk

‘Beweegkriebels Plus’ is een project om de gezondheid van Rijswijkse kinderen van 0 tot 4 jaar met (risico op) overgewicht en hun ouders in de lage SES-wijk Steenvoorde te bevorderen. De impuls is een zorg-sport project waarbij nauwe samenwerking zal zijn tussen zorg- en sportpartners. Gezamenlijk zetten zij de interventie ‘Beweegkriebels Plus’ op. Een tienweeks leefstijlprogramma voor ouder en kind. Gezamenlijk bewegen ouders en kinderen 1 keer per week een half uur, waarna de kinderen nog een half uur doorgaan met bewegen op een leuke en gezellige manier en ouders een half uur voorlichting krijgen over de thema’s: opvoeding, een gezonde leefstijl, voeding en bewegen. In totaal worden er gedurende de impuls vier tienweekse leefstijlprogramma’s aangeboden. Daarnaast wordt er door lokale sportaanbieders een beweegaanbod gecreëerd in de lage SES-wijk Steenvoorde, zodat doorstroom gerealiseerd wordt na deelname aan het leefstijlprogramma.

Verslagen


Eindverslag

Met het project Beweegkriebels+ Rijswijk zijn 40 kinderen ( 0 tot 4 jaar ) met overgewicht en hun ouders bereikt om te werken aan het verbeteren van de gezonde leefstijl van het kind en de omgeving. Daarnaast zijn er in totaal 266 kinderen van 0 tot 4 jaar bereikt om deel te nemen aan de wijkactiviteiten Peuterdans, Voetjebal en Peutergym. Het organiseren van beweegactiviteiten blijkt een groot succes en de animo is dan ook erg hoog. Veel ouders en professionals zien het belang ervan in om kinderen zo jong mogelijk in beweging te brengen om overgewicht op latere leeftijd tegen te gaan. Om een project als Beweegkriebels+ tot een succes te maken is een nauwe samenwerking tussen professionals zoals een jeugdverpleegkundige en sportaanbieders erg belangrijk. De rol van doorverwijzen is binnen dit project erg goed verlopen. De successen hebben geresulteerd in het borgen van alle cursussen door de Gemeente Rijswijk binnen hun Jeugdprogramma Happy Fit.

De impuls 'Beweegkriebels Plus' is een twee jaar durend project om de gezondheid van Rijswijkse kinderen van 0 tot 4 jaar met (risico op) overgewicht en hun ouders in de lage SES-wijk Steenvoorde te bevorderen.

Lokale zorg en sportpartners zetten gezamenlijk de interventie Beweegkriebels+ op. Een tien-weeks leefstijlprogramma voor ouder en kind. Gezamenlijk bewegen ouders en kinderen 1 keer per week een uur lang. Daarnaast krijgen ouders 4 workshops over de thema's: opvoeden, voeding en bewegen. Daarnaast wordt er door lokale sportaanbieders een beweegaanbod gecreeerd in de lage SES-wijk Steenvoorde, zodat doorstroom gerealiseerd wordt na deelname aan het leefstijlprogramma. Met dit project bevorderen we de gezonde leefstijl onder de allerkleinste en maken we ouders bewust van goede keuzes.

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
524007506
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2018
2020
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
J. Lubis
Verantwoordelijke organisatie:
Haaglanden Beweegt