Mobiele menu

Beweegkuur Veenendaal

De implementatie van de Beweegkuur is een verdere stap binnen de georganiseerde samenwerking van eerstelijns zorgverleners in Veenendaal (ESV) om preventie en leefstijl een belangrijke positie in het lokale zorglandschap te geven.
ESV wil met deze multidisciplinaire aanpak bijdragen aan het bevorderen van gezondheidswinst voor de inwoners van Veenendaal. Door het inzetten van de Beweegkuur werkt het medische en sociale domein in Veenendaal nog intensiever samen bij de vormgeving van selectieve preventie.

Wij bieden burgers van Veenendaal de mogelijkheid een significante verandering in hun leefstijl te bewerkstelligen. Zij zijn in staat dit positieve gedrag te continueren. Deze leefstijlverandering heeft betrekking op voeding & beweging en zal kunnen leiden tot een stijging van de ervaren kwaliteit van leven en een reductie van zorgkosten. Naast de inhoudelijke kansen, grijpen we ook de kans aan om de samenwerking tussen de gemeente, sportservice en de zorgverzekeraar verder te verbeteren.

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
10100052110010
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2021
2022
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
E. de Kat
Verantwoordelijke organisatie:
Eerstelijns Samenwerking Veenendaal