Mobiele menu

Bouwen aan verandering

De MDT-reis

Met dit reguliere MDT-traject heeft de organisatie World Servants twee belangrijke missies: de persoonlijke ontwikkeling van jongeren stimuleren en tegelijkertijd een duurzame verandering in Nederland op gang brengen. Tijdens deze MDT-reis worden jongeren op een stoere en avontuurlijke manier uitgedaagd om iets goeds te doen voor een ander en tegelijkertijd anderen te ontmoeten. Hierdoor stappen ze uit hun bekende wereldje, ontdekken hun kwaliteiten en ontwikkelen zelfvertrouwen.

Tijdens een intake stellen de jongeren hun persoonlijke doelen op. Na een feestelijk startmoment is het tijd voor 3 persoonlijke ontwikkelingsopdrachten en 5 opdrachten met maatschappelijke impact in hun eigen omgeving. Daarnaast krijgen ze 4 workshops en trainingen waarbij ze kunnen kiezen uit verschillende thema’s zoals armoede in Nederland, inclusie, duurzaamheid, geloof en ontwikkeling van persoonlijke vaardigheden. En om het helemaal af te maken, steken ze nog een dag de handen uit de mouwen bij impactvolle organisaties, zoals Staatsbosbeheer, Stichting Present, het Leger Des Heils of de Voedselbank.

Het traject wordt feestelijk afgesloten en de deelnemers krijgen allemaal een certificaat. Tijdsinvestering ligt tussen de 80-120 uur.

Betekenis

  • Voor jongeren

Jongeren ervaren dat ze maatschappelijke impact kunnen hebben met hun talenten. Ze krijgen de kans om een kijkje te nemen in een sector die ze interessant vinden. Ze leren meer over bijvoorbeeld natuur en dier, media en cultuur, techniek, zorg en welzijn, maar ook over de kerk en de voedselbank.

  • Voor de deelnemende organisaties en/of de samenleving

Naast vrijwillige hulp voor een dag, worden de jongeren enthousiast gemaakt om zich blijvend voor de deelnemende organisaties in te zetten. Voor Present betekent het dat ze de trainingsdag nu in samenwerking kunnen organiseren, waardoor de variatie aan workshops vele malen groter is.

Doelgroep

Voornamelijk jongeren uit dorpen (16-24 jaar), met en zonder lichamelijke beperking.

Regio

Landelijk

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
07430052110004
Looptijd: 85%
Looptijd: 85 %
2022
2024
Projectleider en penvoerder:
van der Leest
Verantwoordelijke organisatie:
World Servants