Mobiele menu

BuurtBLIK Heemstede

Doel

BuurtBLIK/Stadsreporters is gericht op een beweging op gang brengen waarin senioren film-podcast- of fotoreportages maken die gedeeld worden door diverse partners uit de wijk. Daarmee dragen zij bij aan saamhorigheid in de wijk, zichtbaarheid van senioren en de actieve rol die zij daarin (kunnen) spelen. Zij nemen deel aan een diverse samenleving waarin iedereen meedoet en van betekenis kan zijn.

Plan van Aanpak

BuurtBLIK maakt samen met senioren film-, podcast- of fotoreportages. De werving van deelnemers ging vooral via mond-tot-mond reclame. De deelnemers volgden eerst een film training en gingen daarna aan de slag met filmen. Vervolgens is er actief verbanden gelegd met organisaties voor de vertoning en verspreiding van de rapportages.  

Bevindingen

Tijdens het project zijn er twee films gemaakt door senioren over activiteiten voor senioren in Heemstede. Er is een film gemaakt over internationaal dansen van WijHeemstede. De andere film gaat over de Oppeppers van Kennemerhart (voor mensen met dementie). De films zijn gedeeld door de gemeente Heemstede en de partnerorganisaties. Daarnaast zijn de films gedeeld door de lokale TV-zender Haarlem 105TV waardoor beide reportages 15.000 keer bekeken zijn.

Ook is er een schrijfworkshop aangeboden en zijn er drie podcastafleveringen gemaakt met verbogen verhalen uit een jaar pandemie te vinden onder de naam Radio BuurtBLIK.

Er is een handboek beschikbaar van het project BuurtBLIK Heemstede. Wilt u het handboek lezen of heeft u vragen over het project, dan kunt u contact opnemen met Mirna Ligthart via mirna@studiobeeldrijk.nl.

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
639621924
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2020
2021
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
Drs. M. Ligthart
Verantwoordelijke organisatie:
Stichting Stadsparels (in oprichting)