Mobiele menu

BUZZ2: Bekostigen Uitkomsten Zorg (van de) Zwangere

Uitkomstgerichte geboortezorg biedt kansen om de best passende zorg aan zwangere vrouwen te leveren en de kwaliteit daarvan te verbeteren. Annature Geboortezorg is een integrale organisatie gericht op geboortezorg, die:

  • gebruik maakt van integrale bekostiging
  • werkt in één integraal dossier
  • patiëntgerapporteerde uitkomsten meet

Doel

Het doel van dit BUZZ2-project is om samen met zorgverzekeraar CZ, het Erasmus MC en de Erasmus School of Health Policy & Management een model voor uitkomstgericht betalen in de geboortezorg te ontwikkelen.

Werkwijze

Aan de hand van 2 interventies binnen Annature wordt een uitkomstgerichte afspraak over contractering gemaakt met de zorgverzekeraar. Het gaat om een interventie over diabeteszorg voor zwangeren in de 1e lijn en een interventie over de inzet van Relivopan, ofwel lachgas, in de eerste lijn tegen pijn tijdens de bevalling. Deze interventies evalueren we in de looptijd van het project met een expertisepanel. Dat gebeurt aan de hand van actieonderzoek.

Resultaat

Het eindproduct is een eenvoudig uitkomstgericht bekostigingsmodel dat kan dienen als model voor nieuwe interventies. Via het BUZZ-consortium toetsen we dit model breder en verspreiden we de bijbehorende toolkit landelijk.

Producten

Kenmerken

Projectnummer:
516008006
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2021
2023
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
M.H.P. Klerkx MSc
Verantwoordelijke organisatie:
Annature
Afbeelding

Onderzoek naar uitkomstgericht organiseren en betalen

Hoe kom je tot samenwerkingsvormen en contractafspraken die het best passen bij de wensen en behoeftes van de patiënt? Om dit te onderzoeken, vergelijken en evalueren 6 projecten verschillende initiatieven van uitkomstgericht organiseren en betalen in de medisch-specialistische zorg. Dit project is daar één van. Bekijk de andere projecten.