Mobiele menu

Community Heroes 070

Projectomschrijving

Wat houdt het project in?

De helden die meedoen aan dit project, bezoeken eerst allerlei maatschappelijke organisaties. Vervolgens gaan ze in teams in alle 8 Haagse stadsdelen een halfjaar lang aan de slag. Onder begeleiding van een lifecoach, met een ‘buddy’ en een teambudget. Het doel: zoveel mogelijk sociale impact veroorzaken met activiteiten op het gebied van o.a. ICT, tuinbouw en welzijn. Een activiteit kan een dansbattle voor senioren zijn, maar ook vakanties verzorgen voor kansarme kinderen. De teamleden verdelen de taken onderling.

Alle deelnemers volgen bijeenkomsten voor persoonlijke- en teamontwikkeling. Het aanbod is ingevuld op basis van de behoeftes die deelnemers tijdens startgesprekken aangaven te hebben. Wie wil, mag de volgende groep helden helpen begeleiden.

Doelen/beoogd resultaat

  • Voor jongeren

Waar gaat mijn hart sneller van kloppen? Daar komen deelnemers achter. Ze testen hun creativiteit, ondernemerschap en ideeën. Iedere activiteit levert een vergoeding op, plus punten voor leuke gadgets. Maar dat is niet alles: alle deelnemers krijgen een certificaat, getuigschrift, een persoonlijke videopitch om zichzelf te profileren en projectkleding. En ze mogen naar Boost Your Future, hét event in Den Haag waar werkgevers en jongeren elkaar ontmoeten. Kers op de taart is het afsluitende Community Heroes 070 gala.

  • Voor de deelnemende organisaties en/of de samenleving

Dit project bindt maatschappelijke/sociale partners aan jonge werkende handen. De ‘wedstrijd’ tussen de teams triggert de jongeren om vol in actie te komen voor organisaties en de samenleving. Zij raken betrokken bij en worden zich bewust van hun omgeving, en ontwikkelen een verantwoordelijkheidsgevoel voor hun naasten. De deelnemende organisaties krijgen nieuwe inzichten van de jongeren, én handige tips en tops.

Onderzoeksvragen voor het project MDT

  • Is Community Heroes 070 een programma waar de deelnemers (na deelname) enthousiast over zijn/blijven?
  • Is positieve benadering en beloning voor gewenst gedrag effectief voor de doelgroep?
  • Is inzet van rolmodellen een effectieve manier om jongeren blijvend te motiveren?

Doelgroep

Jongeren van 15 tot 23 jaar

Regio

Den Haag

Producten

Titel: Magazine Community Heroes 070 #2
Auteur: Stichting READY
Link: https://issuu.com/erikduin/docs/community_heroes_070_magazine_2__drukwerk_
Titel: Magazine Community Heroes 070 #1
Auteur: Stichting READY
Link: https://issuu.com/erikduin/docs/community_heroes_070_magazine_1__de
Titel: READY website
Auteur: Stichting READY
Link: http://www.stichtingready.nl
Titel: READY Youtube kanaal
Auteur: Stichting READY
Link: https://bit.ly/2Goce0R

Verslagen


Samenvatting van de aanvraag

In 18 maanden tijd doen minimaal 380 en maximaal 480 jongeren tussen 15 en 23 jaar mee aan het Community Heroes 070 programma van stichting READY, dat in samenwerking met jongeren is ontwikkeld. De Community Heroes gaan onder leiding van een lifecoach in teams in alle 8 Haagse stadsdelen een half jaar aan de slag om een zo groot mogelijke sociale impact te maken. Hiermee scoren de teams punten en verdienen ze Crownies. Naast het uitvoeren van maatschappelijke activiteiten volgen alle deelnemers een traject voor persoonlijke- en teamontwikkeling. Elk traject wordt afgesloten met het Community Heroes 070 gala en alle deelnemers krijgen een certificaat, getuigschrift en persoonlijke videopitch waarmee ze zichzelf kunnen profileren.

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
743002032
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2019
2022
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
Drs. E. Duin
Verantwoordelijke organisatie:
Stichting READY