Mobiele menu

Creating infrastructure for cardiovascular registry-based research in the Netherlands

Het aantal patiënten met hart- en vaatziekten blijft toenemen. Nieuwe manieren van onderzoek zijn nodig om sneller en goedkoper wetenschappelijke vragen te beantwoorden om de dagelijkse zorg van deze patiënten te verbeteren. De digitalisering van de gezondheidszorg geeft nieuwe mogelijkheden voor het doen van klinisch onderzoek.

Studie

Het HEART4DATA-consortium is opgericht om een nationale en duurzame infrastructuur op te zetten voor registratie-gebaseerd onderzoek op het terrein van hart- en vaatziekten. Allereerst wordt de infrastructuur ingericht op het gebied van hartfalen, maar deze zal later ook voor andere ziekten worden ingezet.

Doel

Het doel is om systematisch informatie van patiënten met hartfalen te verzamelen om een volledig beeld te geven van de diagnostiek en behandeling in de dagelijkse praktijk in Nederland. Daarnaast is het doel deze informatie te gebruiken voor het opzetten van nieuwe onderzoeken binnen de HEART4DATA-infrastructuur om daarmee de zorg te verbeteren.

Dit project is gerelateerd aan: SELEnium and coQ10 Treatment for Heart Failure (SELEQT-HF) - a registry based randomised clinical trial (08480092210002)


Meer informatie

Kenmerken

Projectnummer:
848090002
Looptijd: 58%
Looptijd: 58 %
2022
2026
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
dr. H.P.A. van Veghel PhD
Verantwoordelijke organisatie:
Netherlands Heart Institute