Mobiele menu

Critical Friends Light

Projectomschrijving

Jongeren met een beperking zo gezond en gelukkig mogelijk door de coronacrisis heen loodsen. Dat was de missie van Critical Friends Light. Jongeren met een beperking organiseerden in koppels activiteiten voor andere jongeren met een beperking. Ze bepaalden zelf de activiteiten, die varieerden van een succesvolle bingoavond, pubquiz en workshop illustreren tot een discussiemiddag.

De jongeren hebben geleerd om uit hun comfortzone te stappen en samen met een ander een activiteit te organiseren en te promoten, te werken met Zoom en te illustreren. Ze lieten enorm veel creativiteit zien. Deelname zorgde ook voor meer structuur in de week, sociaal contact en vermaak. Ook de jongeren die meededen aan de activiteiten waren blij met de ontmoeting en hadden plezier.

Verslagen


Samenvatting van de aanvraag

Binnen de Critical Friends Light willen we twee jongeren met een beperking aan elkaar koppelen en samen aan een missie laten werken: Jongeren met een beperking zo gezond en gelukkig mogelijk door de corona crisis heen loodsen! Wij noemen hen Critical Friends. Critical Friends moedigen aan, stellen kritische vragen en bieden handvatten om iemand anders verder te helpen. Zij bereiken met hun activiteiten 80 andere jongeren en online vele anderen. Voorbeeld van activiteiten zijn: vast koffiemoment voor iedereen die daar behoefte aan heeft, filmavond, workshop, etc.

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
7430020552
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2020
2021
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
R. Rietveld
Verantwoordelijke organisatie:
CNV Jongeren