Mobiele menu

De Spieracademie in de revisie: op naar een groter bereik!

Projectomschrijving

De Spieracademie in de revisie: op naar een groter bereik!

Mensen met een spierziekte kunnen voor informatie over hun ziekte en het uitwisselen van ervaringen met anderen terecht bij de Spieracademie. De Spieracademie biedt bijeenkomsten/gespreksgroepen, online cursussen en webcasts. Deze gaan zowel over specifieke spierziekten als over thema’s of vraagstukken waar alle mensen met een spierziekte (en met andere chronische aandoeningen) mee te maken krijgen, zoals ‘het keukentafelgesprek’, ‘mantelzorg’ of ‘omgaan met pijn’.

Gebruikers en deelnemers zijn erg enthousiast over de inhoud van de Spieracademie. Wat beter kan is de vindbaarheid, de overzichtelijkheid en het gebruiksgemak. Spierziekten Nederland gaat daarom aan de slag met het verbeteren van de Spieracademie. Als de Spieracademie straks een betere ‘etalage’ heeft, kunnen er veel meer mensen gebruik van maken.

Verslagen


Samenvatting van de aanvraag

Samenvatting De Spieracademie ombouwen tot een makkelijk vindbare, laagdrempelige omgeving voor informatie en educatie, waar de samenhang binnen het aanbod overzichtelijk is, zodat veel meer mensen met een spierziekte – leden en niet-leden – er optimaal van profiteren, dat is in een notendop waar deze projectaanvraag over gaat. Deze Spieracademie is de paraplu waaronder het gehele educatieaanbod van Spierziekten Nederland te vinden is. Het aanbod bestaat uit bijeenkomsten, online cursussen en webcasts over diverse thema’s en diagnoses. Op basis van behoeften en wensen van leden komt het aanbod jaarlijks tot stand. De waardering van de deelnemers/cursisten voor het aanbod is erg hoog. Maar: de hoeveelheid deelnemers kan veel groter. Om nog meer mensen te bereiken met de Spieracademie, is nu de tijd om er projectmatig een impuls aan te geven. Dat doen we door de verbeterpunten in kaart te brengen, de samenhang binnen het aanbod (meer) helder te maken, vervolgens de techniek in orde te (laten) maken en tot slot te zorgen voor een gedegen promotie en implementatie.

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
742001014
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2019
2020
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
Drs. G. Bierman
Verantwoordelijke organisatie:
Vereniging Spierziekten Nederland