Mobiele menu

Derde aanvraag 2022 kwaliteitsgelden SPK

Projectomschrijving

De Patiëntenfederatie en haar leden werken samen om de kwaliteit van zorg in Nederland te optimaliseren door deze beter te laten aansluiten op de wensen en behoeften van patiënten. Lees hoe ze dit onder andere aanpakken met het project Kwaliteit, Doelmatigheid en Inzicht in de medisch-specialistische Zorg (KIDZ).

Verslagen


Samenvatting van de aanvraag

Binnen het project Kwaliteit, Inzicht en Doelmatigheid in de Medisch Specialistische Zorg (KIDZ) werken de Patiëntenfederatie en haar leden samen om de kwaliteit van medisch-specialistische zorg in Nederland te optimaliseren door deze beter te laten aansluiten op de wensen en behoeften van patiënten. Met de kwaliteitsgelden financieren patiëntenorganisaties hun inbreng in o.a. medisch-specialistisch richtlijnen, kennisagenda's en indicatorentrajecten, voor zover niet vergoed door de FMS. Daarnaast kunnen zij financiering aanvragen voor projecten m.b.t. Samen Beslissen en Juiste Zorg op de Juiste plek. Elk kwartaal worden hun aanvragen beoordeeld door een onafhankelijke commissie.

Dit is de derde aanvraag voor KIDZ in 2022.

Kenmerken

Projectnummer:
859007013
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2022
2023
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
C.J.A. van Daelen
Verantwoordelijke organisatie:
Stichting Patiënt en Kwaliteit
Afbeelding

Kwaliteitsgelden Patiëntenfederatie

De Patiëntenfederatie en haar leden werken samen om de kwaliteit van zorg in Nederland te optimaliseren door deze beter te laten aansluiten op de wensen en behoeften van patiënten. Lees meer over hun activiteiten.