Mobiele menu

Device-based rate versus rhythm control treatment in patients with symptomatic recent-onset atrial fibrillation in the emergency department (RACE 9)

“Telemonitoring bij atriumfibrilleren” (RACE 9)

Boezemfibrilleren veroorzaakt hartkloppingen en ongerustheid bij patiënt en familie. Patiënten komen dan ook vaak naar de spoedeisende hulp waar met cardioversie het ritme hersteld wordt. De vraag is of cardioversie echt nodig is, want bij rustig afwachten herstelt het ritme meestal vanzelf.

In dit project, in 14 ziekenhuizen in Nederland, ontwikkelen we een telemonitoring infrastructuur om bij een aanval van atriumfibrilleren het hartritme op afstand in de gaten te kunnen houden en om de behandeling alleen als dat nodig blijkt bij te sturen. Dit doen we met behulp van de MyDiagnostick en een ‘rood-oranje-groen’ alarm systeem, via het web. We verwachten dat afwachten bij een aanval van boezemfibrilleren in combinatie met de nieuwe telemonitoring infrastructuur bijdraagt aan een gepersonaliseerde behandeling van boezemfibrilleren en het bemensbaar en betaalbaar houden van de gezondheidszorg. Resultaten worden in 2024 verwacht.

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
104021005
Looptijd: 86%
Looptijd: 86 %
2020
2025
Gerelateerde programma's:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
prof. dr. H.J.G.M. Crijns
Verantwoordelijke organisatie:
Maastricht University