Diversity Skills Zoom-in!

Projectomschrijving

Het doel van dit hulpinitiatief was kwetsbare ouderen en jongeren een hart onder de riem te steken. En dat is gelukt! Op initiatief van de jongeren vonden talloze online activiteiten plaats waaronder zoommeetings, cursussen en challenges voor ouderen zoals mondkapjes maken, gedichten schrijven en koken.

Deelnemende jongeren kwamen in actie en hebben gewerkt aan digitale, communicatieve en mediavaardigheden. Ze hebben ontdekt waar hun talenten liggen en er kwamen nieuwe ontmoetingen tot stand. Met name de online ontmoeting met jonge statushouders uit verschillende steden bleek voor veel jongeren een groot succes en een feest van herkenning. Het gaf ze een thuis- en community-gevoel, in een eenzame coronatijd. Ook de ouderen waren erg blij met de aandacht die zij kregen.

Verslagen

Samenvatting van de aanvraag
Jonge statushouders en ouderen worden hard geraakt in deze coronacrisis. Jonge statushouders krijgen ondersteuning en maken sociale impact door zich op verschillende manieren in te zetten tegen vereenzaming ouderen. Jongeren ontmoeten elkaar en ontwikkelen hun talenten online. Kwetsbare jonge statushouders krijgen coaching van peer-coaches in eigen taal.
Onderwerpen
Kenmerken
Projectnummer:
7430020152
Looptijd:
2020
2021
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
M.Sc. J.E.W. Rijnaard
Verantwoordelijke organisatie:
New Rootz