Mobiele menu

Doorontwikkeling samenwerking tussen eerstelijns gezondheidscentrum en het Maasstad Ziekenhuis

Gezondheidscentrum (GC) Beverwaard is gelegen in de wijk Beverwaard te Rotterdam. Het nabijgelegen Maasstad ziekenhuis heeft een sterke affiliatie met de wijk en het gezondheidscentrum en het ziekenhuis werken al geruime tijd op allerlei niveaus nauw samen. Dit uit zich in een langdurige aanpak met een aantal deeltrajecten, zoals het verbeteren van de onderlinge samenwerking tussen eerste en tweede lijn aan de hand van het gezamenlijk verlenen van zorg aan inwoners van de wijk. Er werken 4 werkgroepen intensief samen in de directe zorg aan de patiënten waarbij gezamenlijk wordt opgetrokken.
Om deze aanpak uit te breiden naar meerdere doelgroepen binnen 1e en 2e lijn en om de reeds bereikte resultaten te borgen is een coach ingezet om de zorgverleners bij dit proces te ondersteunen en de ervaringen op te nemen in een handboek en een opstart handleiding.  

Verslagen


Eindverslag

Project Doorontwikkeling samenwerking tussen eerstelijns gezondheidscentrum en het Maasstad Ziekenhuis

Gezondheidscentrum (GC) Beverwaard, gelegen in de wijk Beverwaard te Rotterdam. Het nabijgelegen Maasstad ziekenhuis heeft een sterke affiliatie met de wijk en het gezondheidscentrum en het ziekenhuis werken al geruime tijd op allerlei niveaus nauw samen. Dit uit zich in een langdurige aanpak met een aantal deeltrajecten, zoals het verbeteren van de onderlinge samenwerking tussen eerste en tweede lijn aan de hand van het gezamenlijk verlenen van zorg aan inwoners van de wijk. Er werken 4 werkgroepen intensief samen in de directe zorg aan de patiënten waarbij gezamenlijk wordt opgetrokken.
Om deze aanpak uit te breiden naar meerdere doelgroepen binnen 1e en 2e lijn en om de reeds bereikte resultaten te borgen is een coach ingezet om de zorgverleners bij dit proces te ondersteunen en met hen een handboek en handleidingen te ontwikkelen.

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
838002609
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2021
2021
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
Drs. R.J.E. van Staveren
Verantwoordelijke organisatie:
Gezondheidscentrum Beverwaard