Mobiele menu

E-Health implementatie

Projectomschrijving

We merken dat er steeds meer behoefte is ontstaan bij onze cliënten aan online begeleiding. Bepaalde aspecten van het behandelen kunnen verbeterd of vervangen worden via online begeleiding. Denk hierbij aan het uitvoeren van oefeningen, activiteiten of het consumeren van informatie.

Door het verstrekken van informatie in digitale vorm kan de cliënt de informatie tot zich nemen en oproepen op ieder gewenst moment. Dit zorgt voor een beter begrip van de klacht, preventie of aandoening en zelfs voor sneller resultaat binnen een behandeling. De cliënten die E-Health al gebruiken binnen onze organisatie zijn er heel enthousiast over en het zorgt voor een hogere ervaren kwaliteit van zorg.

We willen het product ‘Physitrack’ met alle functies beter implementeren en de functies die we gebruiken opschalen waar mogelijk zodat dit bij 50 procent van de cliënten wordt ingezet.

Producten

Titel: Physitrack oefenprogramma en app in de fysiotherapiepraktijk
Auteur: ESP Centrum

Verslagen


Eindverslag

Dit project wordt mogelijk gemaakt door: ZonMw In de fysiotherapie wordt er steeds meer gebruik gemaakt van online begeleiding van cliënten. We zien hierbij duidelijk de toegevoegde waarde die de online begeleiding kan bieden. Om deze e-health toepassing volledig te integreren in de dagelijkse praktijkvoering. Is mede door de subsidie van ZonMw het project opgestart om dit vorm te gaan geven onder begeleiding van een coach. Door het integreren van e-health in onze praktijk sparen de therapeuten tijd met het geven van huiswerkoefeningen en is er meer ruimte tijdens de fysieke behandeling. Het verstrekken van informatie in digitale vorm kan de cliënt de informatie tot zich nemen en oproepen op ieder gewenst moment. Dit zorgt voor een beter begrip van klacht, preventie of aandoening en zelfs voor sneller resultaat binnen een behandeling. De cliënten die E-Health gebruiken zijn enthousiast! Door oefen- en behandelprotocollen te delen met collega’s wordt er effectiever en evidenced based onderbouwd behandeld en beter samengewerkt.

Samenvatting van de aanvraag

We merken dat er steeds meer behoefte is ontstaan bij onze cliënten aan (gedeeltelijke) online begeleiding. Bepaalde aspecten van het behandelen kunnen verbeterd of vervangen worden via online. Denk hierbij aan het uitvoeren van oefeningen, activiteiten of het consumeren van informatie. Denk ook aan het a-synchroon begeleiden van cliënten Door het verstrekken van informatie in digitale vorm kan de cliënt de informatie tot zich nemen en oproepen op ieder gewenst moment. Dit zorgt voor een beter begrip van klacht, preventie of aandoening en zelfs voor sneller resultaat binnen een behandeling. De cliënten die e-health al gebruiken binnen onze organisatie zijn er heel enthousiast over de zorgt voor een hogere ervaren kwaliteit van zorg. Door oefen- en behandelprotocollen te delen met collega’s wordt er effectiever en evidence based onderbouwd behandeld en beter samengewerkt We willen het product Physitrack met alle functies beter implementeren en de functies die we gebruiken opschalen waar mogelijk.

Kenmerken

Projectnummer:
838002992
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2021
2022
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
H. Schaap
Verantwoordelijke organisatie:
ESP Centrum