Mobiele menu

e-learning Sekse/gender en SOLK, een verdieping van gendersensitieve zorg in de interne geneeskunde

Projectomschrijving

Een belangrijke conclusie van het in 2017 afgesloten eenjarig project Gendersensitieve zorg in de geneeskundige vervolgopleidingen was dat er een lacune bestaat in tijd en kennis om sekse en gender te borgen in de opleidingen. Een aanbod om in deze lacune te voorzien is het aanbieden van concreet onderwijsmateriaal. Voor de opleiding interne geneeskunde is een verdere verdieping van sekse/gender van het onderwerp Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten (SOLK ) urgent, waarbij de vorm van een e-learning de voorkeur verdient. Het doel van het eenjarige project is het aanbrengen van een noodzakelijke verdieping in de implementatie van sekse/gender in de interne geneeskunde door middel van het ontwikkelen en aanbieden van een evidence-based online onderwijsmodule, een e-learning over sekse/gender en SOLK.

Meer informatie

Producten

Titel: Elearning Sekse, Gender en Aanhoudende Lichamelijke Klachten
Auteur: Lagro-Janssen ALM, Plug I, Ballering AV, Das E, Rosmalen JGM
Titel: Building a bridge between multidisciplinary insights and practice: The development of an e-learning for internal residents about sex, gender and persistent somatic symptoms
Auteur: Ballering AV, Plug I, Lagro-Janssen ALM, Das E, Rosmalen JGM
Magazine: Journal of Psychosomatic Research

Verslagen


Samenvatting van de aanvraag

Een belangrijke conclusie van het in 2017 afgesloten eenjarig project Gendersensitieve zorg in de geneeskundige vervolgopleidingen was dat er een lacune bestaat in tijd en kennis om sekse en gender in te borgen in de opleidingen. Een aanbod om in deze lacune te voorzien is het aanbieden van concreet onderwijsmateriaal. Voor de opleiding interne geneeskunde is een verdere verdieping van sekse/gender van het onderwerp Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten (SOLK ) urgent, waarbij de vorm van een e-learning de voorkeur verdient. Het doel van het eenjarige project is het aanbrengen van een noodzakelijke verdieping in de implementatie van sekse/gender in de interne geneeskunde door middel van het ontwikkelen en aanbieden van een evidence-based online onderwijsmodule, een e-learning over Sekse/gender en SOLK.

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
849700005
Looptijd: 100 %
Looptijd: 100 %
2020
2022
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
Prof. dr. J.G.M. Rosmalen
Verantwoordelijke organisatie:
University Medical Center Groningen