Mobiele menu

Een workshop voor en door studenten: Hoe zet je relationele vaardigheden in om studentenwelzijn in je eigen omgeving te bevorderen?

Projectomschrijving

Van de studenten heeft 51 % last van psychische klachten. Desondanks vinden studenten het vaak lastig om het gesprek aan te gaan over mentale gezondheid. Om de drempel hiervoor te verlagen willen ECIO en studentenorganisatie Frisse Gedachtes samen met de doelgroep een evidence-informed workshop ontwikkelen voor het versterken van relatievaardigheden van studenten binnen het mbo, hbo en wo.

Om relatievaardigheden te versterken zal de workshop studenten praktische handvatten meegeven om het gesprek met medestudenten over mentaal welzijn te starten, en hoe je hierbij met je eigen emoties en die van de ander om kan gaan. Dit verhoogt de bespreekbaarheid van mentale gezondheid en sociale cohesie onder studenten en kan zo een positieve impact hebben op het mentaal welzijn van studenten. Doordat studenten de geleerde relatievaardigheden direct kunnen toepassen in hun eigen netwerk, reikt de impact van de workshop verder dan alleen de aanwezige deelnemers.

Kenmerken

Projectnummer:
07440122230018
Looptijd: 62%
Looptijd: 62 %
2023
2024
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
dr. L. Scheeren
Verantwoordelijke organisatie:
CINOP