Mobiele menu

The effects of Automated Closed-loop versus convenTIonal VEntilation on duration and quality of ventilation (‘ACTIVE’) - a randomized clinical trial in intensive care unit patients

Beademing op de intensive care is vaak levensreddend, maar kan schadelijk zijn voor de longen en ademhalingsspieren. Dit kan deels voorkomen worden door goed instellen van de beademings-machine met kleine ademteugen en de juiste drukken. Beademingsvormen waarbij de machine ‘automatisch’ de instellingen optimaliseert zijn veilig, maar het is onduidelijk of deze beademingsvorm echt beter is.

De ‘Automated Closed-loop versus convenTIonal VEntilation on duration and quality of ventilation’ (ACTIVE) studie vergelijkt geautomatiseerde beademing (‘INTELLiVENT-ASV’) met standaard beademing. Het is een internationale studie met 1200 intensive care patiënten. Direct na start van beademing wordt geloot tussen de twee beademingsvormen. Naast de effecten van INTELLiVENT-ASV op beademingsduur en kwaliteit en kosten van beademing, kijken we ook naar het effect op de longen en ademhalingsspieren en op kwaliteit van leven van de patiënt na drie maanden. De studie zal 4 jaar duren.

Kenmerken

Projectnummer:
852002031
Looptijd: 81%
Looptijd: 81 %
2019
2025
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
prof. dr. J. Horn
Verantwoordelijke organisatie:
Amsterdam UMC Locatie AMC