Mobiele menu

Ella4Life your Virtual Personal Assistant for home and on the road.

Ella4Life: moedigt ouderen aan een gezonde leefstijl te ontwikkelen

Ouderen – gezond of met een chronische ziekte of mentale beperking – willen gezonder blijven en een aangenamer leven leiden, onafhankelijk en veilig. Ze hebben behoefte aan een hulpmiddel dat ze thuis op een tablet en 'on the road' op een smartphone of –horloge, aanmoedigt om een gezonde leefstijl te ontwikkelen.

Hoe het werkt

Ella4Life is een spraakgestuurde, virtuele assistent en is zo gemaakt dat het leuk is om haar (blijven) te gebruiken. Het is een integratie van een mobiel systeem en een spraakgestuurd systeem dat wordt ingezet bij mensen thuis. Ella4Life steunt mensen in verschillende stadia van hun leven: vitale mensen die behoefte hebben aan begeleiding om een gezonde levensstijl aan te leren, mensen met een chronische ziekte – zoals diabetes of hartfalen – om beter om te gaan met hun aandoening, en mensen die moeite hebben om door een mentale beperking of afnemend leervermogen om te kunnen gaan met digitale hulpmiddelen.

Wat het oplevert

Gebruikers zijn zelf meer in controle over hun gezondheid en onafhankelijker van de professionele gezondheidszorg. Professionele zorg wordt aangeboden op basis van behoefte en niet van een planning, wat zal leiden tot een hogere effectiviteit en kostenverlaging. Ella4Life kan de kwaliteit van het leven van de gebruikers vergroten evenals de productiviteit van de professionele zorgverleners. Tevens ontzorgt zij de mantelzorgers doordat deze de gezondheid van hun dierbaren op de voet kunnen volgen

Voor wie

Voor ouderen die zelfstandig thuis willen blijven wonen, en hun mantelzorgers.

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
735170006
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2018
2021
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
Ir. ing. A. Johannes
Verantwoordelijke organisatie:
Virtual Assistant BV (Virtask)