Mobiele menu

Give Back 2 Get Back

De MDT-reis

Jongeren zetten zich in voor stadsdeel Amsterdam Zuidoost omdat ze houden van hun buurt en hiervoor iets goeds willen doen. De ontmoeting met anderen staat hierbij centraal.

Via de methodiek ‘Mission Possible’ krijgen de jongeren begeleiding bij het stellen van concrete doelen. Welke droom willen zij voor hun buurt verwezenlijken en hoe kunnen zij hun skills hiervoor inzetten? De jongeren kunnen vervolgens kiezen uit 3 routes. Met elkaar als groep in kaart brengen wat er in hun buurt leeft is de eerste routemogelijkheid. De tweede variant houdt in dat zij in groepsverband werken aan een afgebakende opdracht. De derde route is meer individueel gericht. De jongeren gaan dan zelf bij een organisatie aan de slag. Bijvoorbeeld  een challenge opzetten voor Young Amsterdam, boodschappen doen voor buurtbewoners of muziekdocenten helpen bij muziekles. Op terugkombijeenkomsten bespreken zij met de andere jongeren die aan dit project meedoen welke vaardigheden zij hiervoor hebben ingezet.

Betekenis

  • Voor jongeren

De jongeren krijgen een Skillspaspoort waarin staat welke vaardigheden zij hebben ontwikkeld en ingezet. Door het contact met verschillende organisaties in uiteenlopende sectoren bouwen zij bovendien aan een netwerk van mensen van allerlei leeftijden en opleidingsniveaus uit diverse sectoren. Zo kunnen zij nieuwe ideeën opdoen over wat zij in de toekomst willen gaan doen: verder studeren, een baan zoeken of een eigen bedrijf starten. De jongeren sluiten dit project af met een feestelijke bijeenkomst. Daarbij ontvangen zij een opleidingsvoucher of een verrassingspakket.    

  • Voor de deelnemende organisaties en/of de samenleving

De jongeren laten met hun inzet zien hoeveel Amsterdam Zuidoost te bieden heeft. Dat geeft een positieve boost aan het imago van dit stadsdeel. Dankzij de ervaring en beleving met Give Back 2 Get Back, gaan jongeren het plezier ervaren van omzien naar een ander. Dit traject zet in op ´community building´ en draagt er aan bij dat jongeren zich als betrokken burgers blijvend willen inzetten voor de samenleving.

Doelgroep

Jongeren van 14-27 jaar

Regio

Amsterdam Zuidoost

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
743004002
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2020
2023
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
L. Leysner
Verantwoordelijke organisatie:
Venzo