Mobiele menu

GOED meedoen

Projectomschrijving

In 2022 is in de gemeenten Hellendoorn, Raalte, Rijssen-Holten en Wierden een onderzoek gedaan naar de behoefte aan activiteiten en voorzieningen voor thuiswonende mensen met dementie en hun mantelzorgers. Met dit project geven de vier gemeenten invulling aan deze behoefte.

Aanpak

In het project worden de Ontmoetingscentra voor mensen met dementie uitgebreid, komt er een regionale lotgenotengroep voor mensen met jongdementie en wordt er aandacht besteed aan maatschappelijke bewustwording over (jong)dementie. Ook wordt een oplossing gezocht voor vervoer

van en naar activiteiten, wordt Broodje Begrip in de vier gemeenten aangeboden en gaan de gemeenten op zoek naar een goede oplossing voor respijt voor de mantelzorgers van mensen met dementie.

Doel

De gemeenten Hellendoorn, Raalte, Rijssen-Holten en Wierden willen hiermee bereiken dat mensen met dementie en hun mantelzorgers langer en prettiger thuis kunnen blijven wonen en deel kunnen blijven nemen aan de samenleving. De gemeenten voeren het project in 2024 en 2025 uit in samenwerking met lokale zorgorganisaties.

Kenmerken

Projectnummer:
10641012310006
Looptijd: 20%
Looptijd: 20 %
2024
2025
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
M. Diderich
Verantwoordelijke organisatie:
Gemeente Wierden
Afbeelding
Dagactiviteit ontmoetingscentrum gericht op dementie

Dagactiviteiten voor thuiswonende mensen met dementie

Als ZonMw willen wij bijdragen aan een groter aantal gemeenten met een passend aanbod van betekenisvolle dagactiviteiten voor thuiswonende mensen met dementie. Ook zien we graag dat meer mensen met dementie deelnemen aan de verschillende activiteiten én zetten we in op verbetering en innovatie van het bestaande aanbod. Vanuit de eerste subsidieronde financieren wij 12 gemeenten die aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun aanbod aan dagactiviteiten. Dit project is daar een van. Bekijk hier de andere projecten.