Mobiele menu

Hey Google, I can do it by myself! On the road to more autonomy for people with intellectual disabilities using Google Home smart speakers

Voice interface toepassingen (het besturen van apparaten met de stem) kunnen de autonomie van mensen met een visuele- en verstandelijke beperking aanzienlijk vergroten. Denk aan het zelfstandig instellen van een wekker of zelf muziek kiezen. Een meervoudige beperking werpt echter ook hindernissen op in het gebruik van deze apparatuur.

Wie hebben er baat bij?

In ‘Hey Google, ik kan het zelf!’ volgen we een kleine groep eindgebruikers. Middels vragenlijsten, interviews en observaties krijgen wij inzicht in het functioneel gebruik van een Google Home assistent door mensen met een visuele- en verstandelijke beperking. We onderzoeken welke cliënten baat hebben bij deze apparatuur, wat de belangrijkste toepassingsmogelijkheden zijn en in welke mate de beschikking over een Google Home hun gevoel van autonomie en welbevinden beïnvloedt.

Resultaten

Praktische ervaringen en onderzoeksresultaten worden gebundeld in een routekaart voor nieuwe gebruikers van Google Home en soortgelijke slimme speakers.

Producten

Titel: Hey Google!
Link: https://tinyurl.com/HeyGoogleHulp
Titel: Hey Google!
Link: https://tinyurl.com/HeyGoogleHulp-t
Titel: Google Home en privacy
Titel: Hey Google, ik kan het zelf!
Auteur: Evelien van Wingerden
Titel: Hey Google - Stand van zaken
Auteur: Evelien van Wingerden
Titel: Google Home, wat heb je eraan?
Auteur: Evelien van Wingerden
Titel: Hey Google, ik kan het zelf!
Link: https://doi.org/10.17026/dans-xq2-nhr8

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
637005102
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2021
2023
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
prof. dr. P.S. Sterkenburg PhD
Verantwoordelijke organisatie:
Bartiméus