Mobiele menu

HOMERUN - Initiation of home mechanical ventilation at homein a selective group of patients with chronic hypercapnic respiratory failure in the Netherlands Projectnummer 837002501

In Nederland zijn er 4 centra voor thuisbeademing die allemaal verbonden zijn aan een Universitair Medisch Centrum (Groningen, Maastricht, Utrecht en Rotterdam). De HOMERUN studie, een samenwerking tussen de 4 centra, heeft aangetoond dat het instellen op chronische ademhalingsondersteuning in de thuissituatie kan. Dit betekent dat daardoor een opname in het ziekenhuis niet meer nodig is en dat er geld kan worden bespaard. We maken daarbij gebruik van de nieuwste technieken op het gebied van de beademing en telemonitoring. Om het instellen op chronische ademhalingsondersteuning in de thuissituatie als standaard zorg te kunnen aanbieden moet er nog wat gebeuren. De richtlijn voor het instellen op beademing, de diagnose behandel combinatie en de organisatie structuur van de thuisbeademing moeten worden aangepast, daar zullen we de VIMP subsidie voor gebruiken.

Hoofdstudie

Bekijk de bijbehorende hoofdstudie van dit VIMP (Verspreidings- en Implementatie Impuls) project.

Verslagen


Eindverslag

In Nederland zijn er 4 centra voor thuisbeademing die allemaal verbonden zijn aan een Universitair Medisch Centrum (Groningen, Maastricht, Utrecht en Rotterdam). De HOMERUN studie, een samenwerking tussen de 4 centra, heeft aangetoond dat het instellen op chronische ademhalingsondersteuning in de thuissituatie kan. Dit betekent dat daardoor een opname in het ziekenhuis niet meer nodig is en dat er geld kan worden bespaard. We maken daarbij gebruik van de nieuwste technieken op het gebied van de beademing en telemonitoring. Om het instellen op chronische ademhalingsondersteuning in de thuissituatie als standaard zorg te kunnen aanbieden moet er nog wat gebeuren. De richtlijn voor het instellen op beademing, de diagnose behandel combinatie en de organisatie structuur van de thuisbeademing moeten worden aangepast, daar hebben we de VIMP subsidie voor gebruikt.

Kenmerken

Projectnummer:
84300095004
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2019
2021
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
Drs. A. Hazenberg
Verantwoordelijke organisatie:
Universitair Medisch Centrum Groningen