Mobiele menu

Implementatie en opschaling van de stomadouche, voor betere verzorging en hygiëne.

Projectomschrijving

Met de stomadouche van Stomydo kunnen stomadragers zich op een hygiënische en eenvoudige wijze verzorgen aan de wastafel. Met dit duurzame hulpmiddel verbetert de huid, voorkom je problemen en wordt de kwaliteit van leven sterk verhoogd. Met gebruik van de stomadouche worden minder tot zelfs geen accessoires meer gebruikt, hetgeen ook kostenbesparing van materiaal betekent. Stomydo heeft al een hele ontwikkeling doorgemaakt. Het product is klaar voor gebruik, de ervaringen van gebruikers zijn overwegend positief en het hele productieproces is ingeregeld. Uitdaging is om de stomadouche daadwerkelijk op de markt te brengen binnen een zorgcontext die innovaties niet makkelijk omarmt of implementeert. Doel van het coaching traject is om de ondernemer te helpen bij implementatie en opschaling van dit innovatieve product.

Verslagen


Eindverslag

De stomadouche (+ toebehoren) van Stomydo is een begrip voor vriendelijke stomaverzorging. De investeringen van de afgelopen jaren hebben er echter nog niet toe geleid dat het product voldoende afgenomen wordt. Stomydo beweegt binnen een moeilijk toegankelijke markt. We gingen vooral op zoek naar een andere manier om het product aantrekkelijk te maken voor de markt. Hoofddoel is om van Stomydo een levensvatbaar bedrijf te maken. We moeten een manier vinden om uit de afhankelijkheidspositie te komen en gaan het product vermarkten als must have product voor elke stomadrager. De focus ligt nu op wellness, verbetering van kwaliteit van leven, duurzaamheid en meer toegankelijkheid. Het product is ontwikkeld, leverbaar en makkelijk in gebruik. De gebruikerservaringen scoren hoog, patiënten krijgen meer vertrouwen en de bewegingsruimte neemt significant toe. Geen knip en plakwerk meer + schone en gezonde stoma's + minder kosten op de langere termijn. Prioriteiten nu: marketing campagne en sales optuigen, mogelijke investeerders vinden, Stomydo wordt een must have product voor stomadragers.

Samenvatting van de aanvraag

Met de stomadouche van Stomydo kunnen stomadragers zich op een hygiënische en eenvoudige wijze verzorgen aan de wastafel. Met dit duurzame hulpmiddel verbetert de huid, voorkomt problemen en wordt de kwaliteit van leven sterk verhoogd. Dit kan zelfs gedaan worden met deels de kleren nog aan. Probleemstelling Van de stomadragers heeft 50-60% geregeld last van huidproblemen en 30% heeft altijd huidproblemen, zoals huidirritaties, wondjes, jeuk. Oplossing Door het gebruik van de stomadouche met puur kraanwater, verdwijnen huidproblemen en voelt de stomadrager zich weer zelfverzekerd en minder kans op lekkages. Unieke kenmerken Tot op heden moest de stomadrager zich verzorgen met vochtige gaasje om de ontlasting, urine en plakresten van de huid af te wrijven. Zeker bij een kapotte huid leidt dit tot nog meer problemen. Vaak werden hier accessoires zoals crèmes, sprays, poeders en pasta's gebruikt om problemen te verhelpen. Met het gebruik van de stomadouche worden minder tot zelfs geen accessoires meer gebruikt, hetgeen ook nog kostenbesparing van materiaal betekent. Stomydo heeft al een hele ontwikkeling doorgemaakt. Het product is klaar voor gebruik, de ervaringen van gebruikers zijn overwegend positief en het hele productieproces is ingeregeld. Uitdaging is om de stomadouche daadwerkelijk op de markt te brengen binnen een zorgcontext die innovaties niet makkelijk omarmt of implementeert. Doel van het coaching traject is om de ondernemer te helpen bij implementatie en opschaling van dit innovatieve product.

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
838002674
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2021
2021
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
Mr. P. Cox
Verantwoordelijke organisatie:
Stomydo BV