Mobiele menu

Implementeren Healfie & digitale innovatie zorg verlening

Projectomschrijving

Door het Healfie-platform in te zetten is het mogelijk om communicatie en begeleiding op afstand mogelijk te maken. Gemakkelijk digitale informatie uit te kunnen wisselen, alsmede samen met de patiënt het dossier bij te kunnen werken. Door de technologie van het platform in te zetten, zijn artsen minder tijd kwijt aan administratie, en kost het de patiënt minder (reis)tijd. Verder kunnen patiënt en arts zich beter voorbereiden op dit gesprek, door alvast vragen en/of metingen in het dossier zetten. Hierdoor blijft er meer tijd over voor het gesprek of kan een simpelere vraag kort beantwoord worden.

Het project is gericht om een coach in te zetten voor de implementatie, reflectie op, en opschaling van deze vorm van zorg.

Doel: Als huisartsen tijd creëren voor het investeren in de relatie met mijn patiënten opdat er betere uitkomsten ontstaan op het gebied van gezondheids winst en het investeren in het preventieve gesprek.

Verslagen


Samenvatting van de aanvraag

De beste zorg is zorg geleverd uit de relatie, de relatie tussen zorgvrager en hulpverlener. Deze onstaat door herhaald contact, fysiek maar ook, als recent gebleken, digitaal. Het inzetten van een digitaal communicatie platform faciliteerd de relatie omdat deze niet (meer) plaats en tijd gebonden hoeft te zijn. Hierdoor is er continuiteit in de relatie en kan deze zich verdiepen en effectiver worden in het verwoorden en benaderen van hulpvragen. Hoe weet ik als hulpverlener dat ik aansluit bij de vragen/wensn van de hulpvrager. Hoe stuur ik bij als mijn aannames niet juist blijken. Hoe schaal ik dit op zonder de belangrijste factor 'relatie'uit het oog te verliezen. Hoe vertel ik mijn verhaal, aan de zorgvrager, aan het zorg veld. Hoe om te gaan met terugslag en weerstand. Een coach die helpt om focus te houden, te accelereren en of pas op de plaats te maken gaat mij helpen om mijn idee te implementeren en tot een succes te maken.

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
838002642
Looptijd: 100 %
Looptijd: 100 %
2021
2021
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
L. Schrama
Verantwoordelijke organisatie:
Huisarts waarnemer L. Schrama