Mobiele menu

Innovatiecentrum Sport & Vitaliteit

Sport & Vitaliteit

Het bevorderen van een gezonde, actieve leefstijl is een van de belangrijkste uitdagingen voor onze samenleving. Vitale burgers hebben een hogere kwaliteit van leven, zorgen voor vitalere bedrijven, en leiden tot minder zorgkosten.

Het Innovatiecentrum Sport & Vitaliteit realiseert daarom innovaties die sport en bewegen weer vanzelfsprekend maken, met een focus op ongebonden sporten in de openbare ruimte, zoals fietsen, hardlopen en wandelen. In co-creatie met vraagstellers, eindgebruikers, kennisinstellingen en bedrijfsleven ontwikkelen we nieuwe technologiche producten en diensten.

Een belangrijke asset van het centrum is #040Beweegt: de stad Eindhoven als een grootschalig living lab voor sport en beweeg innovaties. In dit living lab onderzoeken we het sport- en beweeggedrag van burgers in de openbare ruimte, experimenteren we met prototypes van nieuwe interventies, en via moderne data science methoden verkrijgen we nog meer nieuwe inzichten en ideeën.

Verslagen


Eindverslag

InnoSportLab Sport & Beweeg is een non-profit innovatiecentrum, dat ernaar streeft met innovaties de niet-sporter in beweging te krijgen, en de bestaande, recreatieve sporter met meer plezier, voldoening en/of minder kans op blessures te laten bewegen.
We werken strategisch samen met TU Eindhoven, Fontys Hogescholen, gemeente Eindhoven en stichting Sports & Technology. Het gezamenlijke doel is een gezonde, actieve leefstijl te creëren voor alle lagen van de bevolking en de toegankelijkheid en kwaliteit van sport en bewegen te verhogen. Onder de vlag van #040Beweegt betrekken we inwoners en bezoekers van Eindhoven bij onze innovaties, experimenten en onderzoeksprojecten.
InnoSportLab Sport & Beweeg richt zich met zijn onderzoeken en projecten op het praktisch functioneren van innovaties, de gebruikersbeleving en bereikte (maatschappelijke) effecten. Voorbeelden van projecten zijn CityLegends (location based digital game) en Stad in Actie (beweeginnovaties voor de openbare ruimte).

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
538001518
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2018
2019
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
Ir. H.W.W. Bijsterbosch MSc
Verantwoordelijke organisatie:
InnoSportLab Sport & Beweeg!