Mobiele menu

Innovatiekracht voor de schaatstop

Innovatielab Thialf is de plek waar innovaties ontwikkeld worden ter bevordering van de prestatie, beleving en accommodatie rondom het schaatsen en inline-skaten. De KNSB is sinds de oprichting van Innovatielab Thialf een belangrijke innovatiepartner. In het Olympische jaar willen de KNSB en Innovatielab Thialf de ondersteuning van de topsport versterken. Daarom vraagt de KNSB aan Innovatielab Thialf om ten eerste de Embedded Scientists extra innovatiekracht mee te geven, door mankracht, kennis en innovatie(management) te bieden. Dit met als doel de prestaties te verbeteren op de Olympische Spelen van 2022 en 2026. Daarnaast wil de KNSB met Innovatielab Thialf op zoek naar een vaste positie en financieel draagvlak van Innovatielab Thialf in de topsportinfrastructuur van het schaatsen. De KNSB en Innovatielab Thialf zullen samen optrekken om kennisontwikkeling en innovatie te waarborgen in de top van het schaatsen, voor zowel de junioren als senioren.

Verslagen


Eindverslag

In het Olympische seizoen hebben de KNSB en Innovatielab Thialf de ondersteuning van de topsport versterkt richting zowel de junioren als de senioren. De embedded scientists van de KNSB hebben extra innovatiekracht meegekregen, door mankracht, kennis en innovatie(management) te bieden. Dit was met name essentieel voor de doorgang van innovatieprojecten en dat de embedded scientists de handen vrij hadden voor dagelijkse ondersteuning van de topteams.

Daarnaast zijn de KNSB en Innovatielab Thialf op zoek gegaan naar een vaste positie en financieel draagvlak van Innovatielab Thialf in de topsportinfrastructuur van het schaatsen. De KNSB is daarbij de eerste bond die Innovatie als een van drie hoofddoelen heeft gesteld bij de strategische plannen voor de komende vier jaar. De KNSB heeft Innovatielab Thialf de opdracht gegeven om een innovatiestrategie op te zetten, niet alleen met de embedded scientists, maar breder ook met de managementlagen binnen de KNSB topsport voor meer draagvlak en financieringsmogelijkheden.

In de toekomst hopen de KNSB en Innovatielab Thialf steeds nauwer samen te werken om samen de 5 disciplines van de schaatsbond naar een hoger niveau te brengen.

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
538001752
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2021
2022
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
I.K. Stoter
Verantwoordelijke organisatie:
Stichting Innovatielab Thialf