Mobiele menu

Jong Zeist Doet Mee

Projectomschrijving

Als gevolg van de huidige pandemie zitten veel jongeren niet meer lekker in hun vel. Jongeren hebben minder sociaal contact en bewegen veel minder.  Maar niet alleen een daling in het sportgedrag onder jongeren is een probleem, ook hebben veel jongeren te maken met onderwijsachterstanden als gevolg van de pandemie. Scholen bieden tijdens deze pandemie een oplossing aan, onlineonderwijs. Maar niet iedereen kan hier gebruik van maken. Veel jongeren uit gezinnen met een laag inkomen hebben onvoldoende tools en vaardigheden om zelfstandig onlineonderwijs te volgen. Met name ondersteuning van een volwassene is een belangrijke factor in het slagen van onlineonderwijs. Een gebrek aan deze ondersteuning leidt tot motivatieproblemen en onderwijsachterstanden, wat weer zorgt voor meer stress en in feite raken jongeren zo in een negatieve spiraal. Met het project “Jong Zeist Doet Mee” wil de gemeente Zeist de bovengenoemde negatieve gevolgen voor jongeren van 12 t/m 21 jaar die uit gezinnen met een laag inkomen komen in Zeist terugdringen door een drietal activiteiten te organiseren:

•    Bewegen in georganiseerd verband;
•    De jongeren vaardigheden bijbrengen en tips meegeven voor thuisonderwijs en het maken van huiswerk (plannen, organiseren en timemanagement);
•    De jongeren op eigen initiatief (onder begeleiding) een mooie daad te laten verrichten voor een ander. Hiermee wordt een beroep gedaan op hun talenten en het eigen initiatief en ondernemerszin gestimuleerd.

Verslagen


Samenvatting van de aanvraag

Als gevolg van de huidige pandemie zitten veel jongeren niet meer lekker in hun vel. Jongeren hebben minder sociaal contact en bewegen veel minder. Maar niet alleen een daling in het sportgedrag onder jongeren is een probleem, ook hebben veel jongeren te maken met onderwijsachterstanden als gevolg van de pandemie. Scholen bieden tijdens deze pandemie een oplossing aan, onlineonderwijs. Maar niet iedereen kan hier gebruik van maken. Veel jongeren uit gezinnen met een laag inkomen hebben onvoldoende tools en vaardigheden om zelfstandig onlineonderwijs te volgen. Met name ondersteuning van een volwassene is een belangrijke factor in het slagen van onlineonderwijs. Een gebrek aan deze ondersteuning leidt tot motivatieproblemen en onderwijsachterstanden, wat weer zorgt voor meer stress en in feite raken jongeren zo in een negatieve spiraal. Met het project “Jong Zeist Doet Mee” wil de gemeente Zeist de bovengenoemde negatieve gevolgen voor jongeren van 12 t/m 21 jaar die uit gezinnen met een laag inkomen komen in Zeist terugdringen door een drietal activiteiten te organiseren: • Bewegen in georganiseerd verband; • De jongeren vaardigheden bijbrengen en tips meegeven voor thuisonderwijs en het maken van huiswerk (plannen, organiseren en timemanagement); • De jongeren op eigen initiatief (onder begeleiding) een mooie daad te laten verrichten voor een ander. Hiermee wordt een beroep gedaan op hun talenten en het eigen initiatief en ondernemerszin gestimuleerd.

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
7430085086
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2021
2021
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
S. Kloos
Verantwoordelijke organisatie:
Gemeente Zeist