Mobiele menu

Kennisnetwerk Korsakov

Korsakov Kenniscentrum

Het Korsakov Kenniscentrum is een samenwerking tussen 39 zorginstellingen gespecialiseerd in de zorg voor mensen met Korsakov. Het netwerk richt zich op de ontwikkeling, uitwisseling en toepassing van kennis over de zorg voor deze doelgroep.

Wat is het syndroom van Korsakov?

Het syndroom van Korsakov ontstaat door een tekort aan vitamine B1, dat vaak ontstaat door alcoholverslaving. Bepaalde delen van de hersenen kunnen door dat tekort schade oplopen. Zo hebben mensen met Korsakov geheugenstoornissen en ontbreekt het besef van tijd. Het syndroom is onomkeerbaar en mensen met Korsakov hebben gespecialiseerde zorg en behandeling nodig.

Wat doet het netwerk?

Het netwerk is gericht op het verbeteren van de zorg, begeleiding en behandeling van mensen met Korsakov om zo de levensomstandigheden en kwaliteit van leven voor deze doelgroep optimaliseren. Er wordt samen met wetenschappelijke instellingen gewerkt aan het ontwikkelen en in de praktijk brengen van wetenschappelijk onderbouwde zorg en expertise. Dit doen zij op basis van kennisvragen vanuit zorgprofessionals, cliënten en naasten.

Kijk voor meer informatie op: www.korsakovkenniscentrum.nl/. De kennisnetwerken voor specifieke doelgroepen werken ook samen onder de naam NetwerQ. Zij hebben een gezamenlijke website: www.netwerq.nu

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
10370012010001
Looptijd: 0%
Looptijd: 0 %
2024
2021
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
drs. C.M. Vogeler
Verantwoordelijke organisatie:
Lelie zorggroep