Mobiele menu

Kennisnetwerk progressieve MS langdurige zorg

Kennisnetwerk progressieve MS langdurige zorg

Vanuit zorginstelling Nieuw Unicum wordt een netwerk gevormd gericht op kennis op het gebied van de zorg en behandeling voor mensen met Multiple Sclerose (MS) in een ver gevorderd stadium van de ziekte, ofwel progressieve multiple sclerose (MS). In het netwerk wordt kennis samen gebracht en toegankelijker gemaakt.

Wat is MS?

MS is een chronische aandoening van het centraal zenuwstelsel waarbij ontstekingen ontstaan in het centrale zenuwstelsel. Dit kan diverse uitvalsverschijnselen geven, zoals krachtverlies, extreme vermoeidheid en geheugenproblemen. MS is hierdoor van grote invloed op het functioneren. Een relatief kleine groep heeft te maken met progressieve MS en een zorgvraag die een specialistisch verblijf en/of behandeling van de gevolgen van de ziekte noodzakelijk maakt.

Wat doet het netwerk?

Het netwerk richt zich op het bundelen, verspreiden en toepassen van opgedane en beschikbare kennis over de zorg en behandeling van de gevolgen van progressieve MS. Er wordt wetenschappelijk en praktijkgericht onderzoek gedaan. Daarbij is er aandacht voor het vertalen van expertise en onderzoeksresultaten in producten en handvatten die op de werkvloer gebruikt kunnen worden. Het netwerken heeft als doel de kwaliteit van zorg en kwaliteit van leven voor de doelgroep te verbeteren.

Kijk voor meer informatie op www.nieuwunicum.nl/. De kennisnetwerken voor specifieke doelgroepen werken ook samen onder de naam NetwerQ. Zij hebben een gezamenlijke website: www.netwerq.nu

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
10370052010001
Looptijd: 0%
Looptijd: 0 %
2024
2021
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
Vogeler
Verantwoordelijke organisatie:
Nieuw Unicum