Mobiele menu

Laagdrempelig informatiepunt voor verwarde mensen & daklozen in Eindhoven

In Eindhoven is in mei 2019 met hulp van ZonMw een laagdrempelig Infopunt opgezet voor verwarde personen en mensen die dakloos zijn. Zij kunnen terecht voor informatie, advies, doorverwijzing, daadwerkelijke hulp, een kop koffie, luisterend oor en/of een maatje. Er is een website ontwikkeld met de sociale kaart van Eindhoven, specifiek voor de doelgroep: www.kdet.nl, plus een zgn. Straatkaart. Dit is een EHBO-kaart op broekzakformaat voor mensen die dakloos zijn (bed–bad–broodvoorzieningen).

Het Infopunt is vijf dagen per week open en wordt bemenst door ervaringswerkers uit de wereld van de straat. Zij zijn bij uitstek in staat om aan te sluiten bij mensen die met vraagverlegenheid zitten, om contact te maken en de vraag te verhelderen. Om met inzet van hun eigen ervaring anderen te bemoedigen en motiveren en om hun ervaring te gebruiken om het hulpverlenersnetwerk te bellen voor informatie of zaken snel en effectief voor elkaar te krijgen.

Beweging in kwetsbaarheid

Van januari tot en met juni 2021 besteedden we onder de noemer Beweging in kwetsbaarheid aandacht aan verschillende thema’s die bijdragen aan een meer inclusieve samenleving voor (psychisch) kwetsbare mensen. Met een maandelijkse talkshow, podcasts en publicaties.

Afbeelding

Projecten ervaringsdeskundigheid

Dit project heeft subsidie ontvangen vanuit het Ondersteuningsprogramma voor ervaringsdeskundigen. Ervaringsdeskundigen konden samen met professionals in ggz-instellingen of het sociaal domein subsidie aanvragen voor begeleiding en ondersteuning van (ex-)ggz-patiënten. De begeleiding en ondersteuning vindt op kleine schaal plaats in de gemeente, de buurt of een instelling.

Afbeelding

Verslagen


Eindverslag

In Eindhoven is in mei 2019 met hulp van ZonMw een laagdrempelig Infopunt opgezet voor verwarde personen en mensen die dakloos zijn. Zij kunnen terecht voor informatie, advies, doorverwijzing, daadwerkelijke hulp, een kop koffie, luisterend oor en/of een maatje. Er is een website ontwikkeld met de sociale kaart van Eindhoven, specifiek voor de doelgroep: www.kdet.nl, plus een zgn. Straatkaart. Dit is een EHBO-kaart op broekzakformaat voor mensen die dakloos zijn (bed–bad–brood-voorzieningen). Het Infopunt is vijf dagen per week open en wordt bemenst door ervaringswerkers uit de wereld van de straat. Zij zijn bij uitstek in staat om aan te sluiten bij mensen die met vraagverlegenheid zitten, om contact te maken en de vraag te verhelderen. Om met inzet van hun eigen ervaring anderen te bemoedigen en motiveren en om hun ervaring te gebruiken om het hulpverlenersnetwerk te bellen voor informatie of zaken snel en effectief voor elkaar te krijgen.

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
638019004
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2019
2020
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
M. Snels
Verantwoordelijke organisatie:
Stichting Ervaring die Staat van de St(r)aat

Contactgegevens

Telefoon: 06 15 28 20 77
E-mail: maikel@ervaringdiestaat.nl
 

Locatie

Dit project wordt uitgevoerd in Eindhoven (regio Oost-Brabant).