Mobiele menu

Lekker Fit Lemelerveld

Lekker Fit Lemelerveld is een project waarbij mensen van 30-50 jaar gestimuleerd worden in beweging te komen en te blijven. Aan het begin van het traject is een fittest afgenomen. Daarna volgde de indeling in een van de groepen. Er was keuze uit: zwemmen, fietsen, wandelen en hardlopen. 98% koos voor hardlopen. Er is gewerkt volgens de methode Start to Run. Met als verschil dat er niet 6 maar 12 weken (2x per week) gezamenlijk werd gesport. Gedurende het traject zijn er workshops gegeven over motivatie en voeding. Na 12 weken volgde weer een fittest. Vanwege het succes is de gymnastiekvereniging met een hardloopgroep gestart.  Het project is een samenwerking tussen huisarts, de fysiotherapiepraktijk en Stichting Sportbelangen Lemelerveld. Tijdens het project heeft Progez voor ondersteuning gezorgd. Van de 125 deelnemers zijn er 93 structureel blijven sporten. De meesten doen dat zelfstandig of met een partner.

Verslagen


Eindverslag

Lekker Fit Lemelerveld is een project dat mensen van 30-50 jaar stimuleert om in beweging te komen en om daarna structureel meer te gaan bewegen en sporten.

Het project begint met een fitheidtest waaruit duidelijk moet worden of mensen fysiek in staat zijn om meer te gaan bewegen. Na een goede test wordt besloten of mensen individueel, in een klein clubje (3/4) of in groter gezelschap (12-15 personen) gaan bewegen. Zwemmen, fietsen, wandelen en hardlopen was mogelijk. 98% heeft gekozen voor joggen/hardlopen.

Het joggen/hardlopen ging op de principes van Start to Run. met als verschil dat niet zes weken, maar twaalf weken gezamenlijk werd gesport. Twee keer per week. Gedurende het traject zijn er workshops gegeven over motivatie en voeding. Na afloop is er weer een fitheidstest gedaan.

Na die 12 weken wilden mensen door met bewegen en de gymnastiekverening heeft vanwege het succes een hardloopafdeling opgericht. Op die manier kunnen mensen gestructureerd blijven bewegen.

Lekker Fit Lemelerveld is een gezamenlijk project van een huisarts, de fysiotherapiepraktijk en Stichting Sportbelangen Lemelerveld. Tijdens het project heeft Progez voor ondersteuning gezorgd.

Waar zijn we trost op:
- de samenwerking tussen zorg & sport
- het aantal deelnemers
- de structuur in sporten en het aanbod voor het vervolg
- de uitstekende looptrainers

Wat kan volgende keer beter:
- fitheidtest aan einde traject voegt niet veel info toe
- meer deelemers uit de echte doelgroep werven(mensen met overgewicht)

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
524001008
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2012
2014
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
M. Reimink
Verantwoordelijke organisatie:
Stichting Sportbelangen Lemelerveld