Mobiele menu

Lifelong Food and Nutrition Assistance (LiFANA)

LiFANA: ondersteunt ouderen om gezonder te eten

LiFANA (Lifelong Food and Nutrition Assistance) integreert bestaande oplossingen voor maaltijdplanning en beslisondersteuning in de supermarkt. Centraal staan persoonlijke voedingsaanbevelingen op basis van de wensen en doelen van de gebruiker in kwestie. Persoonlijke voorkeuren worden aangevuld met geautomatiseerde en gepersonaliseerde voedingsaanbevelingen, gebaseerd op advies van professionele voedingsdeskundigen en allergologen.

Hoe het werkt

LiFANA integreert bestaande oplossingen voor maaltijdplanning (de Fraunhofer Nutrition-app) en beslisondersteuning in de supermarkt. Deze componenten worden aangepast en uitgebreid naar de bestaande smartphone-software GoLivePhone en GoLiveAssist. Centraal staat een adviespakket voor maaltijdplanning uit het eerdere AAL-project CordonGris, met suggesties voor maaltijden voor een hele week op basis van een persoonlijk gebruikersprofiel. De persoonlijke voorkeuren daarin worden aangevuld met geautomatiseerde en gepersonaliseerde voedingsaanbevelingen gebaseerd op advies van professionele voedingsdeskundigen en allergologen, mede afkomstig van WikiFood (www.wikifood.eu)

Wat het oplevert

Individuele maaltijdaanbevelingen helpen gebruikers hun eetgewoonten en patronen te veranderen. Dat leidt tot een gezondere levensstijl, en daarmee tot een hogere kwaliteit van leven. LiFANA zal grote problemen als overgewicht en ondergewicht helpen verminderen. Via de GoLiveClip worden activiteitsmetingen gedaan, waardoor de LiFANA-gebruiker persoonlijke doelen kan realiseren (via een sportprogramma) met behulp van technologie. Betere voeding draagt bij aan het voorkomen van aandoeningen als diabetes type 2, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, beroerten en osteoporose.

Voor wie

Voor ouderen – van actieve senioren tot oudere gebruikers die dagelijkse zorg nodig hebben – ouderenorganisaties en zorginstellingen.

LiFANA is een vervolg op het AAL-project CordonGris.

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
735170001
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2018
2021
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
Mr. F. Verbeek
Verantwoordelijke organisatie:
Gociety Solutions