Mobiele menu

''''Lifestyle Innovations based on youths'''' Knowledge and Experience'''', the LIKE-project

'Lifestyle Innovations based on youths' Knowledge and Experience', the LIKE-project

De beste manier om een gezonde leefstijl lang vol te houden, is door deze jong aan te leren. Dat geldt zeker voor die groepen waar ongezond gedrag veel voorkomt: lagere sociaal-economische groepen, die in toenemende mate multi-etnisch zijn.

In het Healthy Habits programma bestuderen we in lopende cohort studies de oorzaken van ongezond gedrag, en gaan we samen met de doelgroep (10-14 jaar) op zoek naar nieuwe manieren om gezond gedrag (voeding, lichamelijke activiteit, zit- en slaapgedrag) aan te leren. We ontwikkelen innovatieve interventies die op meerdere niveaus (gezin, school, wijk, stad) de omgeving van het kind zo veranderen dat gezond gedrag gestimuleerd en ongezond gedrag ontmoedigd wordt. We implementeren en evalueren in Amsterdam, en verspreiden de resultaten naar andere steden.

Ook schatten we de impact van het programma op hart- en vaatziekten op lange termijn. We doen dit met een consortium van wetenschappers, actoren in de publieke gezondheidszorg, en private partijen.

LIKE logische model

Dit model heeft bewust de vorm van het oneindigheidssymbool om te laten zien dat een participatieve systeemaanpak een continue en adaptief karakter heeft. Het LIKE logic model bestaat uit 7 stappen. Voor elke stap hebben we materialen en tools ontwikkeld die helpen bij het begrijpen, veranderen en evalueren van het systeem.
Bestand

Materialen en tools

Gedurende het onderzoeksproject hebben wij verscheidene materialen, publicaties en tools verzameld die te gebruiken zijn bij een participatieve systeem benadering. Bekijk ze op like-onderzoek.nl

Kenmerken

Projectnummer:
531003002
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2017
2023
Gerelateerde programma's:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
prof. dr. K. Stronks
Verantwoordelijke organisatie:
Amsterdam UMC Locatie AMC