Mobiele menu

Loosduinen Next level

Projectomschrijving

In Loosduinen zijn diverse coronagerelateerde activiteiten opgezet door meer dan 100 jongeren. Deze jongeren hebben zich gedurende acht weken ingezet voor hun sportverenigingen, voor de wijkbewoners en voor ouderen en kinderen. Jongeren hebben in deze tijd geleerd hoe om te gaan met de problematiek en de gevolgen rondom corona. Daarnaast leerden ze hoe ze een succesvol event moesten opzetten en ze leerden samen te werken. Het mooiste was dat ze hun schroom hebben wetten om te zetten in lef! Samen met hun teamcoaches hebben de deelnemers van Loosduinen Next Level zich vrijwillig ingezet. Zo hebben zij leuke beweegactiviteiten opgezet voor kinderen die hun zwemles moesten missen, hebben ze ouderen een mooi moment bezorgd of deden vrijwilligerswerk voor hun sportvereniging.
Jongeren hebben deze weken als zeer prettig ervaren. We zien ze graag terug bij het reguliere MDT-project The Real Social, Follow Your Dreams of een van de andere MDTprojecten in de omgeving.

Verslagen


Samenvatting van de aanvraag

Corona duurt nu al meer dan een jaar. De lockdown en avondklok hebben een grote impact op de samenleving: bij zowel jong en oud is sprake van eenzaamheid, armoede/schulden, baanverlies, depressie, studievertraging, beperkt sociaal leven, geen perspectief. Kortom: er is sprake van stress en weinig ontspanning. Gemeente Den Haag, stadsdeel Loosduinen gaat actief aan de slag met lokale organisaties zoals Haaglanden Beweegt, Voor Welzijn, Sportief Plus, Florence en medeaanvrager Stichting Sportief Besteed Groep (MDT organisatie). Met Loosduinen Next Level enthousiasmeren en inspireren we jongeren om verbinding te maken, online of offline. Elkaar en ook anderen ondersteunen in deze onwerkelijke tijd. Jongeren zetten onder intensieve begeleiding van hun coaches hulpinitiatieven op om inwoners te ondersteunen. Activiteiten zijn van sociaal- maatschappelijke aard, jongeren leren van elkaar en ontmoeten elkaar tijdens de uitvoering (1,5 m afstand). In Loosduinen gaan 100 jongeren (14-27 jaar) acht weken aan de slag en maken impact.

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
7430085070
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2021
2021
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
S. Imamdi
Verantwoordelijke organisatie:
Gemeente Den Haag