Mobiele menu

Make a Move light

Projectomschrijving

Makeamove light heeft in de gemeente Eemsdelta plaats gevonden. Deze light versie is ontwikkeld om jongeren op een zo’n laagdrempelige kennis te laten maken met MDT. Dit is goed gelukt want we hebben in deze Coronatijd 30 jongeren actief bereikt! Een belangrijk sterk punt was de samenwerking tussen de verschillende kernpartners. Alle organisaties binnen het sociale domein die een link hebben met jongeren hebben zich verbonden aan ons MDT project (Light versie). We werken samen rondom de werving en uitvoering/begeleiding van de verschillende MDT projecten van de jongeren. Hierdoor hebben we een mooie groep jongeren bereikt en konden we ze verschillende opties bieden. Er zijn verschillende activiteiten ontplooit door de jongeren die mee hebben gedaan aan de light versie. De activiteiten waren er op gericht om iets voor jongeren en de omgeving te betekenen. Jongeren hebben hierdoor basiscompetenties kunnen ontwikkelen als samenwerken, communiceren en organiseren. Daarnaast hebben de jongeren zichzelf kunnen verbazen door grote succesvolle activiteiten zelfstandig op te zetten. Ook hebben zij op deze manier iets voor hun omgeving kunnen doen zoals hun naaste en vrienden. In de coronaperiode en ook daarbuiten zijn er veel jongeren/kinderen die eenzamer worden en het moeilijk vinden om contact te zoeken of de deur uit te gaan. De deelnemers hebben deze stap makkelijker gemaakt door zichtbaar te zijn en jongeren/kinderen te bereiken en mee te nemen uit hun eigen omgeving, jongeren en kinderen die het extra contact goed kunnen gebruiken.
Door de light versie konden jongeren ook op een makkelijke wijze verder kennismaken met de werkwijze van het MDT en de diverse partners binnen het social domein. Sommige jongeren zijn nu vrijwilliger geworden bij het jongerencentrum in Appingedam. Ook zijn sommige deelnemers geïnteresseerd geraakt in de reguliere MDT trajecten van make a move.
We zijn dankbaar voor deze MDT Make A Move Light versie en gaan verder aan de slag met de Reguliere MDT, die ook zeker niet heeft stil gestaan! Het is een krachtig middel om jongeren te laten activeren/participeren.

Verslagen


Samenvatting van de aanvraag

De eerste jongeren zijn gestart met MDT Make a Move. Vanuit de Gemeente Eemsdelta geeft Perspectief voor de Jeugd een kans om jongeren op een laagdrempelige wijze te bereiken en kennis te laten maken met MDT. Leren en ontdekken van talenten en deze inzetten voor een ander, dat biedt perspectief.

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
7430085074
Looptijd: 100 %
Looptijd: 100 %
2021
2021
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
J. Hoogstra Bos
Verantwoordelijke organisatie:
Gemeente Eemsdelta