Mobiele menu

Next Level - Samen Sterk -

Projectomschrijving

Samen Sterk, dat waren de jongeren die zich inzetten voor hulpvragen uit de buurt. Zij organiseerden een twintigtal activiteiten voor jongeren, ouderen en kwetsbare mensen. Een kleine greep uit de activiteiten: muzikale shows in verzorgingshuizen, buurtdiner, boodschappenservice, sportactiviteiten, clean up van de wijk en een cultureel evenement voor en door jongeren. De activiteiten gingen eenzaamheid tegen, staken mensen een hart onder de riem en boden ondersteuning aan hen die het het hardst nodig hadden.

Bij de meeste activiteiten stond samenwerken en organiseren centraal. De jongeren hebben geleerd om er in een moeilijke tijd voor een ander te kunnen zijn. Ze hebben meer zelfvertrouwen gekregen, hun taal ontwikkeld en zich anders leren opstellen naar wijkbewoners. Ze zijn zich bewuster geworden van de wereld om hen heen en kijken nu anders naar het leven.

Verslagen


Samenvatting van de aanvraag

De Corona-uitbraak heeft een grote impact op onze samenleving: ons leven staat op zijn kop. Thuiswerkende ouders en kinderen “op elkaars lip”, sluiting horeca/winkels, binnen blijven en 1,5 m afstand bewaren. We passen ons zo goed en zo kwaad als het kan aan op de RIVM-maatregelen. M.n. voor onze ouderen, mensen in armoede, chronisch zieken, mensen met een psychische aandoening, vluchtelingen en mantelzorgers is aanpassen lastig. Ze zijn eenzamer, verward, kwetsbaarder. Studenten hebben moeite zich te concentreren, zitten thuis en hebben een beperkt sociaal leven, weinig ontspanning. Deze groepen hebben meer dan ooit ondersteuning en aandacht nodig. Gelukkig zijn vele mensen en jongeren bereid om te helpen. We gaan aan de slag in 5 gemeenten Delft, Alphen aan den Rijn, Den Haag, Rijswijk, Zoetermeer. We bundelen Corona-initiatieven uit elke gemeente en zetten deze op in de andere gemeenten (indien passend). In elke gemeente gaan 50 jongeren (16-25 jaar) 8 weken aan de slag, totaal doen 250 jongeren mee. Doel: Verlagen van eenzaamheid bij (eenzame) ouderen en kwetsbaren, verlagen stress en verhogen welbevinden bij kwetsbare vluchtelingen(jongeren), mensen met een psychische aandoening, chronisch zieken, mensen in armoede en mantelzorgers. Jongeren die behoefte hebben aan sociaal contact en hun tijd nuttig willen besteden doen mee. Partners: Ons partnership bestaat uit (een deel) van onze MDT-proof partners en nieuwe partners. We bundelen onze krachten en sluiten aan bij landelijke/gemeentelijke Corona-initiatieven zoals Oranjehelpers van TijdVoorActie, Delft voor Elkaar en Zoetermeer voor Elkaar. We hebben reeds een samenwerking met deze initiatieven die per doelgroep worden gebundeld en gekoppeld aan MDT Next Level Samen Sterk. Met Next Level - Samen Sterk- enthousiasmeren en inspireren we jongeren om zich voor deze groepen in te zetten. Samen verbinding maken, elkaar ondersteunen in deze onwerkelijke tijd.

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
7430020572
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2020
2021
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
S. Imamdi
Verantwoordelijke organisatie:
Stichting Sportief Besteed Groep