Mobiele menu

Nieuw Woelwijck Gilde

Projectomschrijving

Het Nieuw Woelwijck Gilde is een vorm van praktijkleren die naadloos aansluit bij het veranderende zorglandschap waarin vakmanschap, kwaliteit,  bewoner- en studenttevredenheid nog meer centraal staan. Dit project is afgelopen september van start gegaan met twintig gemotiveerde studenten. Binnen dit gilde komen theorie en praktijk samen, waardoor de studenten gedurende de opleiding het vak van groepsbegeleider binnen de gehandicaptenzorg (GHZ) leren en tegelijkertijd zijn zij potentiele werknemers in opleiding.

Samenwerking met ROC en SBB

Het Nieuw Woelwijck Gilde is gestoeld op deskundige en intensieve samenwerking tussen het regionaal opleiding centrum (ROC), Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en Nieuw Woelwijck. 

Verzorging van lessen

De lessen voor studenten worden verzorgd door docenten van het ROC en docenten en ervaringsdeskundigen van Nieuw Woelwijck. Daarnaast worden de studenten begeleid door deskundige, vakbekwame werkbegeleiders.

Verslagen


Samenvatting van de aanvraag

Het Nieuw Woelwijck Gilde project is een unieke samenwerking tussen MBO onderwijs en Verstandelijk Gehandicaptenzorg. Beide deskundigheden versterken elkaar waardoor de student op een andere manier wordt opgeleid.Dit komt de zorg voor de bewoners/ cliënten ten goede. Er wordt volop gebruik gemaakt van ervaringsdeskundigen.

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
845004503
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2020
2023
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
M.J. Ubels-Truin
Verantwoordelijke organisatie:
Stichting Nieuw Woelwijck