Mobiele menu

Noaberdeal Light Oekraïne

Door het aanbieden van onderstaande activiteiten in de vorm van Noaberdeal Lights Oekraïne, willen ze in de gemeenten Oldenzaal, Borne en Enschede 100 jongeren 32 uur inzetten voor de maatschappelijke effecten van de oorlog in Oekraïne. Ze werken daarbij samen met gemeenten, vluchtelingenorganisaties, scholen, verenigingen en opvanglocaties. En richten zich op helpen op scholen, bij sportactiviteiten en bij dagbesteding in opvanglocaties.

De activiteiten:
1. Inzetten jongeren bij basisscholen in de gemeenten Oldenzaal, Borne en Enschede. Helpen in de klas tijdens
schooltijden. Na school begeleiding als buddy/gezinsmaatje. In totaal gaan ze dat bij 5 scholen doen. Per jongere gemiddeld 4 uur per week 8 weken.
2. Organiseren van een Oekraïne Cup voetbaltoernooi. Voorrondes in de 3 gemeenten en een finaleronde in Oldenzaal. Doel is om ook Oekraïense jongeren mee te laten doen en te laten helpen bij het organiseren. Daarnaast zal er tijdens de toernooien een inzamelingsactie worden georganiseerd.
3. Dagbestedingsactiviteiten bij de opvanglocaties in Oldenzaal, Borne en Enschede.
4. Padeltoernooi waaraan een inzamelingsactie zal worden gekoppeld.
5. Overige activiteiten binnen de 3 gemeenten. Er zullen spontaan activiteiten worden georganiseerd waar jongeren aan kunnen meehelpen.

Deze activiteiten worden uitgevoerd in de maanden juni, juli en augustus. Doel van het project is dat Nederlandse jongeren Oekraïense jongeren helpen en ondersteunen. Hierdoor
kunnen ze zich veilig en vertrouwd voelen in een voor hun vreemd land. Tevens willen ze door hen in het dagelijks leven, bij onderwijs en in sport te helpen een enigszins normale tijd te hebben tijdens hun verblijf in Nederland.

Omgeving

Twente

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
07430102210002
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2022
2023
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
Drs. P.J. Kip
Verantwoordelijke organisatie:
Stichting FC Noaber