Mobiele menu

A nurse-led personalized transition into adulthood program for young people who have sustained a burn injury: development, implementation and evaluation

Projectomschrijving

Het oplopen van een brandwond op jonge leeftijd kan iemands ontwikkeling belemmeren. Deze belemmering kan veroorzaakt worden door lichamelijke en psychosociale problemen, zoals littekens en schaamte. Daarnaast is de pubertijd is een zoektocht naar een eigen identiteit en zelfstandigheid. Daarmee verandert ook de verhouding met de ouders. Voor jongeren met een chronische aandoening en hun ouders is deze zoektocht extra uitdagend.

Begeleiding

Binnen de brandwondenzorg worden jongeren begeleid door een multidisciplinair team met een verpleegkundige of verpleegkundig specialist als aanspreekpunt. De zoektocht naar eigen identiteit en zelfstandigheid blijft echter een grote uitdaging. Begeleiding van zorgmedewerkers kan deze zoektocht ondersteunen. Maar hoe kunnen zij dat het beste doen?

Doel en werkwijze

Dit project bekijkt waar jongeren en hun ouders tegenaan lopen en biedt vanuit daar een programma voor zorgverleners. Daarvoor gaan we in gesprek met jongeren met brandwonden en hun ouders.

Verslagen


Samenvatting van de aanvraag

De pubertijd is een zoektocht naar een eigen identiteit en zelfstandigheid. Daarmee verandert ook de verhouding met de ouders. Voor jongeren met een chronische aandoening en hun ouders is deze zoektocht extra uitdagend. Begeleiding van zorgmedewerkers kan deze zoektocht ondersteunen. Maar hoe kunnen zij dat het beste doen? Daarvoor gaan we in gesprek met jongeren en hun ouders. Hierbij richten wij ons op jongeren met brandwonden. Het oplopen van een brandwond op jonge leeftijd kan iemands ontwikkeling belemmeren. Deze belemmering kan veroorzaakt worden door lichamelijke en psychosociale problemen, zoals littekens en schaamte. Binnen de brandwondenzorg worden jongeren begeleidt door een multidisciplinair team met een verpleegkundige of verpleegkundig specialist als aanspreekpunt. De zoektocht naar eigen identiteit en zelfstandigheid blijft echter een grote uitdaging. Dit project bekijkt waar jongeren en hun ouders tegenaan lopen en biedt vanuit daar een programma voor zorgverleners.

Kenmerken

Projectnummer:
10040022220035
Looptijd: 24%
Looptijd: 24 %
2023
2026
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
S.A. van Ingen Schenau - Veldman MA
Verantwoordelijke organisatie:
Martini Ziekenhuis
Afbeelding

Talentontwikkeling

Met leertrajecten en persoonsgebonden subsidies ondersteunen we talentvolle verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en verzorgenden in de ontwikkeling van hun persoonlijke leiderschapskwaliteiten. Zodat zij hun zeggenschap kunnen vergroten en zelf invloed kunnen uitoefenen op het beleid en de financiering in de zorg. Lees wat we nog meer doen.