Mobiele menu

Nurses on the move: towards high quality care in nursing homes

Zelfredzaamheid vergroten en kwaliteit verpleeghuiszorg verbeteren

Het behoud van zelfredzaamheid van bewoners en het verbeteren van kwaliteit van verpleeghuiszorg zijn de speerpunten van de onderzoekslijn ‘Nurses on the Move’. Vanuit de Academische Werkplaats Ouderenzorg Zuid-Limburg hebben wetenschappers, docenten, verpleegkundigen en andere zorgverleners samengewerkt aan verschillende projecten met diverse resultaten.

  • Te eerste is een aanpak ontwikkeld om zelfredzaamheid van bewoners te vergroten (DAIly NURSE) die vervolgens succesvol is toegepast (ontbijtmoment) in het verpleeghuis.
  • Ten tweede is een methode ontwikkeld (TIP Toolbox) die verpleegkundigen en andere medewerkers kan helpen om nieuwe kennis toe te passen in het verpleeghuis. Ten slotte is onderzoek gedaan naar de relatie tussen expertise en kwaliteit van verpleeghuiszorg, waaruit onder andere naar voren komt dat het aantal medewerkers geen indicator is voor goede verpleeghuiszorg.

Verslagen


Eindverslag

Het behoud van zelfredzaamheid van bewoners en het verbeteren van kwaliteit van verpleeghuiszorg zijn de speerpunten van de onderzoekslijn ‘Nurses on the Move’. Vanuit de Academische Werkplaats Ouderenzorg Zuid-Limburg hebben wetenschappers, docenten, verpleegkundigen en andere zorgverleners samengewerkt aan verschillende projecten met diverse resultaten. Ten eerste is een aanpak ontwikkeld om zelfredzaamheid van bewoners te vergroten (DAIly NURSE) die vervolgens succesvol is toegepast in het verpleeghuis. Ten tweede is een methode ontwikkeld (TIP Toolbox) die verpleegkundigen en andere medewerkers kan helpen om nieuwe kennis toe te passen in het verpleeghuis. Ten slotte is onderzoek gedaan naar de relatie tussen expertise en kwaliteit van verpleeghuiszorg, waaruit onder andere naar voren komt dat het aantal medewerkers geen indicator is voor goede verpleeghuiszorg. Details over de onderzoekslijn en de resultaten zijn te vinden via www.academischewerkplaatsouderenzorg.nl

Kenmerken

Projectnummer:
520001003
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2012
2017
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
Prof. dr. J.P.H. Hamers
Verantwoordelijke organisatie:
Maastricht Universitair Medisch Centrum+